DOLAR32.5912
EURO34.8307
ALTIN2498.0
BIST9446.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Emniyet ve belediye iş birliğinde metruk binalar yıkılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emniyet ve belediye iş birliğinde metruk binalar yıkılıyor
Abone ol
Osmaniye’de, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan 'Suçlara Yuva Kalmasın' projesi kapsamında, metruk binalar yıkılıyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan 'Suçlara Yuva Kalmasın' projesi kapsamında, metruk binalar yıkılıyor.

TDP Şube Müdürlüğüne bağlı mahalle polisleri tarafından mahalle muhtarları ile irtibat kurarak tespiti yapılan ve Osmaniye Belediyesine bildirilen metruk binalar, belediyeye ait iş makineleri ile yıkım işlemleri gerçekleştirildi.



Proje kapsamında; çevre halkının güvenliğini tehdit eden, terk edilmiş, kapı ve pencereleri sökülmüş, kısmi olarak yıkılmış, fuhuş, uyuşturucu, alkol ve benzeri amaçla kullanılabilen, suç unsurlarının ve şahısların gizlenmesine imkan sağlayan, görüntü kirliliği oluşturan ve güvenlik açısından çevrede yaşayan vatandaşlara huzursuz eden metruk binaların tespit edilmesi durumunda ortadan kaldırılması için çalışma yapılıyor.

Mahalle polisleri tarafından Osmaniye Belediyesine 2021 yılı içerisinde bildirimi yapılan 34 metruk binanın 26’sının yıkılarak ortadan kaldırıldığı, 2022 yılı Ocak ayı içerisinde daha önceki tarihlerde bildirimi yapılan ve işlemleri tamamlanan 10 metruk binanın polis gözetiminde yıkılarak kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.



Daha huzurlu ve güvenli bir Osmaniye için, İl Emniyet Müdürlüğü ile Osmaniye Belediyesi işbirliğinde uzun bir süredir sürdürülen proje kapsamında, suç yuvası haline getirilen birçok metruk yapının, gerekli prosedürleri tamamlandıktan sonra güvenlik önlemleri alınarak belediye ekiplerince yıkımlarının gerçekleştirildiği kaydedildi.

Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini bildiren mahalle sakinleri, başta İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş olmak üzere emeği geçen polislere ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.



Vatandaşlar, terk edilmiş binaların kötü niyetli şahıslar tarafından kullanıldığı, bundan dolayı kendilerinin ve çocuklarının güvenliğinden endişe ettiklerini, bu tür yapıların yıkılması ile mahalleli olarak huzur bulduklarını söylediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de bisiklet, motosiklet hırsızlığı kameradaÖnceki Haber

Osmaniye’de bisiklet, motosiklet hırsızl...

Milletvekili Kaya, “Mehmetçik bizleri gururlandırıyor”Sonraki Haber

Milletvekili Kaya, “Mehmetçik bizleri gu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar