DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde Akıl Sağlığının Önemi Vurgulandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde Akıl Sağlığının Önemi Vurgulandı
Abone ol
Osmaniye Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Kanar, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Kanar, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

"Ruhsal Sağlık, Fiziksel Sağlık Kadar Hayati"

Dr. Kanar, Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlığı sadece hastalık ya da sakatlık halinin olmaması olarak tanımlamadığını, kişinin fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasının sağlıklı bir yaşamın temel unsuru olduğunu vurguladı.

Ruh sağlığının en az fiziksel sağlık kadar önemli olduğuna dikkat çeken Kanar, her iki sağlık durumunun da genel sağlığı doğrudan etkilediğini ifade etti.

"Akıl Hastalıkları Yaşam Kalitesini Etkiliyor"

Akıl hastalıklarının bireylerin yaşam kalitesi üzerinde ciddi etkileri olduğuna değinen Dr. Kanar, "Akıl hastalıkları, sosyal ilişkilerden iş performansına kadar birçok alanı etkiliyor ve bu yüzden büyük önem taşıyor," dedi.

Kanar, ayrıca, akıl sağlığı sorunlarına yönelik toplumdaki damgalamaların, kişilerin yardım alma süreçlerini engellediğini belirtti.

"Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün Amacı Farkındalık Yaratmak"

Her yıl 10 Ekim'de kutlanan Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün önemine vurgu yapan Kanar, bu günün akıl hastalıklarına yönelik farkındalığı artırmak, damgalamayı azaltmak ve çözüm odaklı bir yaklaşım geliştirmek adına küresel bir hareket olduğunukaydetti.

Kanar, "Bu özel gün, akıl sağlığı sorunlarının normalleştirilmesi ve toplumda bilinç oluşturulması açısından büyük bir fırsattır," ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin’de dron destekli uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı yakalandıÖnceki Haber

Mersin’de dron destekli uyuşturucu opera...

Adana’da lise öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen zanlı tutuklandıSonraki Haber

Adana’da lise öğrencisine cinsel tacizde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar