DOLAR32.3814
EURO34.7523
ALTIN2408.3
BIST10095.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

DEVA Partisi İl Başkanının Konuşması Ayakta Alkışlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEVA Partisi İl Başkanının Konuşması Ayakta Alkışlandı
Abone ol
DEVA Partisi Osmaniye İl Kongresinde bir konuşma yapan İl Başkanı A. Göktürk Mercanlı, katılımcıları selamladıktan sonra önemli mesajlar verdi.
Osmaniye haberleri

DEVA Partisi Osmaniye İl Kongresinde bir konuşma yapan İl Başkanı A. Göktürk Mercanlı, katılımcıları selamladıktan sonra önemli mesajlar verdi.

Mercanlı kongrede yaptığı konuşmasına; “Sayın Genel Başkanım, Sayın Genel Başkan Yardımcılarım, Partimizin üst düzey yetkilileri, uzaklardan gelip kongremizi şereflendiren saygıdeğer misafirler, davetimize icabet eden siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının değerli yöneticileri ile temsilcileri, kıymetli basın mensupları, beraber aynı nokta da buluştuğumuz sevgili yol arkadaşlarım; DEVA Partisinin Osmaniye İl Kongresine hoş geldiniz, şeref verdiniz, sizleri ağırlama onuruna bizleri eriştirdiniz. Herkesi en içten dileklerimle selamlıyorum.”sözleriyle başladı.

Bölgemizle ilgili konuşmasında ise Mercanlı;”Değerli arkadaşlarım; yöremizin insanının bir özelliği vardır, bir konuyu doğrudan anlatmak yerine dolaylı yönden anlatıp lafın kuyruğunu esas konuya bağlarlar. Yöremizin tabiri ile buna mesel derler. Adettendir, girizgahı mesel ile yapmaya çalışacağım

Bölgemize dışardan gelen misafirlerimiz ikramlarda en çok şuna şaşırırlar, siz kıymalı böreğe de kömbe diyorsunuz, susamlı kurabiyeye de kömbe diyorsunuz, önümüze yaş pasta tarzı bir şey geliyor ona da kömbe diyorsunuz. Yani her şeyin adı kömbe. İyi de bu kömbenin hangi kömbe olduğunu nasıl anlıyorsunuz.

Sevgili arkadaşlarım işte burada insanımızın feraseti devreye giriyor.

Akşam yemekte kömbe var derseniz bilin ki bu kıymalı börektir, çayın yanında kömbe derseniz işte bu da susamlı kurabiyedir.”görüşlerine yer verdi.

Ülkemizin içinde bulunduğu ve yaşadığı sıkıntılar ile iktidarı da eleştiren İl Başkanı Mercanlı, sorunları şöyle özetledi:

“Hanımefendiler beyefendiler işte insanımızın bu ferasetine güvenerek;

Ben kömbe diyeyim siz 1 doları 13 lira anlayın, 15 lira anlayın 18 lira anlayın.

Ben kömbe diyeyim siz ekonominin kitabını yazan anlayın.

Ben kömbe diyeyim siz dış güçler, üst akıl, yedi düvel ekonomimizi durduk yere çökertmek için çaba sarf etmiş anlayın.

Ben kömbe diyeyim siz su sayacı gibi fiyat artışları anlayın.

 Ben kömbe diyeyim siz işsizlik anlayın, siz layık olduğu halde göreve getirilmeyen bürokrat anlayın, siz pahalı gübre, mazot nedeni ile tarlasını ekemeyen çiftçi anlayın.

 Ben kömbe diyeyim siz korku imparatorluğu anlayın, terörist olan esnaf, marketçi, çiftçi anlayın.

 Ben kömbe diyeyim siz çocukların geleceği ne olacak diye anlayın, eve nasıl ekmek götürürüm, evdekilere ne derim diye anlayın.

 Kıymetli arkadaşlarım az sonra sayın genel  başkanımız gündemi ve en iyi bildiği konu olan ekonomik gidişatı muhakkak ki hepimizden daha iyi anlatacaktır.

Ama ben siz arkadaşlarıma bizden ne anladığımdan, aslında bizim kim olduğumuzdan bahsetmek istiyorum.

Biz parmak sallamayanız, ötekileştirmeyeniz, bizden olmayanı düşman ilan etmeyeniz.

 Biz kutsal davası olmayanız, biz “Ben gelmedim dava için benim işim sevi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim” diyen Yunus Emreyiz.

 Biz “Müdür Bey dert dinler, bugün maruzat, çatık kaş.. hükümet dedikleri zat” dizelerindeki kastedilmeyeniz. Biz siyasetin gülümseyen yüzüyüz, yani tebessüm eden siyasetiz.

Biz var ya biz hem sağcıyız hem solcuyuz, biz aslında ne sağcıyız ne solcuyuz

Biz bir dolar bir zaman 1 liraydı ya, işte o hikayedeki bir zamanlarız, biz gelecekte de bir dolar eşittir bir liranın da garantisiyiz.

 Biz umuduz, biz yarınız, biz geleceğiz, biz aynı zamanda “z” kuşağı bir partiyiz

Biz aslında Osmaniye’nin ta kendisiyiz, Düldül dağında kendi yolunu çizen bir bozkurt, Zorkun yaylasında naif bir ala geyiğiz.

Biz Atatürk caddesinde Darendeli bir esnaf, sanayi çarşısında Urfalı bir çırağız, ama nerelisin dendiğinde Osmaniyeliyim diyeniz,

 Biz alevi aşık Mahsuni Şerif’i, Türkmen sesi Gül Ahmet’i dinlerken de aynı şekilde hisleneniz.

 Biz bu toprakları yörenin ağzıyla en iyi şekilde anlatan Kürt Yaşar Kemal, bu topraklarda bir değer olarak yetişen yörük Karacaoğlanız.

Biz gerçekte Osmaniye kömbesinin ta kendisiyiz. Kırk çeşit baharatı farklı illerde yetişip te karışımı burada yapılan hamuruz, mayayız, lezzetiz.

Sayın genel başkanım değerli arkadaşlar,

Biz bu mayayla, bu lezzetle insanımızın yoluna yoldaş, sohbetine arkadaş, derdine DEVA olacak olanız.

Kongremiz Osmaniye’mize umut olsun, damlalar ruhumuza bahar olsun, hepimize hayırlı uğurlu olsun, saygılar sevgiler selamlar.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekvandoda siyah kuşak ve dan terfi sınavları yapıldıÖnceki Haber

Tekvandoda siyah kuşak ve dan terfi sına...

100.Yılında Osmaniye SempozyumuSonraki Haber

100.Yılında Osmaniye Sempozyumu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar