DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Çocuklara Hayvan Sevgisi Konusunda Eğitim Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklara Hayvan Sevgisi Konusunda Eğitim Verildi
Abone ol
Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Vali Celalettin Cerrah Anaokulu ve Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen etkinliklere, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır, Orman İşletme Müdürü Harun Demircioğlu, Toplum Destekli Büro Amirliği Komiseri Merve Dağcı ile birlikte birçok görevli ve öğrenci katıldı.

Etkinlik kapsamında sınıflarda yapılan çalışmalarda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yapan veteriner hekimler, çocuklara hayvanları koruma konusunda bilgilendirici sunumlar yaptı.

Özellikle hayvan sevgisinin küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine değinilen etkinlikte, hayvanların haklarının korunması için neler yapılabileceği anlatıldı.

Etkinliğin amacını vurgulayan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, "Bu programla çocuklarımıza hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularını uyandırmayı, aynı zamanda hayvanları korumanın önemini anlatmayı hedefliyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, çevresindeki canlılara duyarlı bireyler olarak yetişmesini istiyoruz," dedi.

Toplum Destekli Büro Amirliği Komiseri Merve Dağcı ise öğrencilere, Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasını tanıtarak bu uygulama sayesinde hayvanlara yapılan kötü muamelelerin nasıl ihbar edilebileceğini anlattı.

Dağcı, aynı zamanda öğrencilere mama desteği sağlayarak, sokak hayvanlarına yardım etmenin basit yollarını gösterdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır da bu tür etkinliklerin öğrenciler açısından büyük fayda sağladığını belirterek, "Çocuklarımızın hem doğayı hem de hayvanları tanıyarak büyümesi çok önemli. Bu tür programlarla hayvan sevgisini daha da pekiştiriyoruz," ifadelerini kullandı.

Orman İşletme Müdürü Harun Demircioğlu da etkinliğe anlamlı bir katkıda bulundu. Öğrencilere kuş yuvası ve fidan hediye eden Demircioğlu, "Çocuklarımızın doğayla iç içe büyümesi için elimizden geleni yapıyoruz.

Hayvanlar kadar doğanın da korunması için küçük yaşlardan itibaren bilinçlenmeleri çok önemli," dedi.

Hayvanları koruma günü kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrencilerin hem eğlenerek öğrenmelerini sağladı hem de hayvan sevgisinin pekişmesine katkıda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaya: “Politik Tercihlerinizi Çocuklar İçin Kullanın”Önceki Haber

Kaya: “Politik Tercihlerinizi Çocuklar İ...

Osmaniye'de Gelişimsel Tarama Projesi: 3-6 Yaş Grubuna Yakın TakipSonraki Haber

Osmaniye'de Gelişimsel Tarama Projesi: 3...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar