DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Çiftçilere yüzde 50 hibeli ekipman desteği verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere yüzde 50 hibeli ekipman desteği verildi
Abone ol
Osmaniye’de çiftçilerin 627 projesine 20 milyon liralık yüzde 50 hibe desteği ile makine ve ekipman desteği verildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de çiftçilerin 627 projesine 20 milyon liralık yüzde 50 hibe desteği ile makine ve ekipman desteği verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi ve diğer hibe programları çerçevesinde 2022 yılının ilk 7 aylık döneminde Osmaniyeli çiftçilere 20 milyon liralık hibe desteği sağlandı.

Hibe desteğinden faydalanan çiftçilerin makine ekipmanları Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle teslim edildi.

ÇİFTÇİ PROJELERİNE DESTEK SÜRÜYOR

Programda açılış konuşması yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, Bakanlık tarafından 2006 yılından bu yana devam etmekte olan uygulamalarla bugüne kadar 2 bin 829 projeye Osmaniye ili özelinde 60 milyona yakın hibe desteği verildiğini söyledi.

Müdür İlmeç, “Sadece bu yılbaşından beri ilk yedi aylık dönemde bakanlığımıza sunmuş olduğumuz 627 projeye bakanlığımızca, 20 milyon TL'lik bir hibe desteği sağlanmıştır.

En 2014 yılında uygulanan makine ekipman desteği bu yıl yeniden başlamasından dolayı çiftçilerimiz adına, sayın genel müdürümüze teşekkür ediyorum.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin ve bütün paydaşlarımızın her daim yanındayız.



Ülkemizde altı ilde uygulanmakta olan bunlardan bir tanesi Osmaniye'miz, ilimizde ise üç ilçemizi kapsayan Bahçe, Hasanbeyli ve Düziçi ilçelerimizde uygulamakta olduğumuz kırsal dezavantajlı alanlar, kalkınma projesi kapsamında yüzde 70 hibeli makine ekipman destekleri ve yüzde 100 hibeli, çilek ve ceviz bahçesi kurulumları gibi desteklerimizle kırsal alanlarda yaşayan çiftçilerimizin. yaşam standartlarını yükseltmekte, katkıda bulunduk.” Dedi.

VALİ YILMAZ: ÜRETMEYE DEVAM EDELİM

Vali Erdinç Yılmaz ise konuşmasında, “Değerli çiftçilerimiz, devletimiz, hükümetimiz her zaman yanınızda oldu, yanınızda da olacak. Siz de biliyorsunuz.

Olan her durumda, yaşadığımız her olumsuzlukta biz sizin yanınıza koşarak geliyoruz. Gelmeye de devam edeceğiz. Zaman zaman fiyatlarda olan sıkıntılar, fırsatçılık yapanlar olabiliyor. Ama bunlar hep geçicidir. Biz üretmeye devam edelim. En iyisini üretelim.

Bugün de aslında burada en önemli olan hususlardan birisi şu değerli çiftçilerimiz, teknolojiyi kullanmamız gerekiyor. Bu teknolojiyi kullanacak imkanları da bugün bakanlığımız sizlerin hizmetine sunuyor..



Teknolojiyi kullanarak hem üretimde kaliteyi arttırma imkanımız var. Hem maliyetleri düşürme imkanımız var. Belki birçok işi yapacak iş gücünden, tasarruf sağlayacağız, zamandan tasarruf sağlayacağız. Ve en sevindiren tarafı da bugün kullanacağımız bu ürünlerin çok büyük bir kısmı yerli üretim.

Bunların içinde Osmaniye’mizde üretilenler var. Biz bunu hep arttırarak devam etmeliyiz. Ve çalışırsak çalışkan olursak Allah'ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yok. Ben bu makinelerin ekipmanların, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor.” Diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Erdinç Yılmaz ve diğer protokol üyeleri çiftçilere dağıtımı yapılan makine ekipmanlar hakkında bilgiler aldı.    


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muhtarlara uyuşturucu ile mücadele semineriÖnceki Haber

Muhtarlara uyuşturucu ile mücadele semin...

Vali Yılmaz, Nohuttepe’de Ayçiçeği hasadı yaptıSonraki Haber

Vali Yılmaz, Nohuttepe’de Ayçiçeği hasad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar