DOLAR32.5096
EURO34.8709
ALTIN2451.1
BIST9888.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Çevre bilinci olmayanlara, “korumasını” anlatamayız!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çevre bilinci olmayanlara, “korumasını” anlatamayız!
Abone ol
Türkiye genelinde 1-7 Haziran günleri “Çevre Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanırken, 5 Haziran tarihi de “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanıyor.
Osmaniye haberleri

Türkiye genelinde 1-7 Haziran günleri “Çevre Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanırken, 5 Haziran tarihi de “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanıyor.

Türkiye’nin 81 ilinde  eş zamanlı olarak 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri kapsamında; "81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü" etkinliği gerçekleştirildi.

Doğayı ve çevreyi koruma adına düzenlenen bu etkinlikler kapsamında önceliğin “Çevre bilincinin oluşması ve sevmek” olduğu, bir kez daha görüntülere yansıdı.

Osmaniye’de de  “Çevre yürüyüşü” yapılarak, her yaştan duyarlı insan katılım gösterdi. Çocuk ve gençlerimizin ellerinde taşıdıkları dövizler; yaşanabilir doğa ve temiz çevre için olduğu vurgulanmak isteniyordu.

İnsanlara öncelikle çevre bilincini verdiğimiz zaman, koruyup yaşatılması ardından gelir.

Bu fotoğraf, “Dünya Çevre Günü”nde  saatler; 13.00’ü gösterirken kaydedildi.

Yaşanan olayın gelişmelerini dakikalar içerisinde bir film karesi gibi  görüntülere kaydettim. Bu görüntüleri okurlarımla paylaşırken, çevre bilincinin ne anlama geldiği ya da bilmeyenlerin davranışları olarak değerlendirmenize sunmak istedim.

Olay yeri; Musa Şahin Bulvarı üzerinde, Osmaniye belediye hizmet binası ile PTT hizmet binası arasında saatler:13.00’ü gösterirken yaşandı.

Atık toplayıp satarak geçimini sağlamaya çalıştığını sandığımız bir kadın, Musa Şahin Bulvarı üzerinde, Rahime Hatun Mahallesi yönünden gelerek, karşı yönde bulunan Alibeyli Mahallesi’ne gitmek istiyor.

Bulvar üzerindeki orta refüj üzerine, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce çiçekler dikilmiş.  Yaya geçişleri yolunun biraz uzak olması nedeniyle bir çok insanın bu çiçeklerin üzerinden geçtiklerine tanık olmaktayız.

Atık toplayıcı kadın, sürükleyerek getirdiği eşyalarla birlikte yolu geçerek Bulvarın orta refüjüne kadar geldi. Burayı geçebilmek için çiçekleri tepelemesi gerekiyordu. Ama bu insan için çiçeklerin güzelliği veya orada bulunması kendine göre belki de “önemli(!)” değildi.

Yoldan geçen araçları görmezden gelerek  elindeki eşyaları çiçeklerin üzerine yatırarak karşı yola geçirmeye çalıştı.

Bulvar üzerindeki yolun  Rahime Hatun Mahallesi bölümünden, Alibeyli Mahallesi bölümüne geçiş sağladıktan sonra yine yoldan geçen araçları görmezden gelerek eşyalarını taşımayı sürdüren kadın, sonrasında ara sokağa giriş yaparak yoluna devam etti.

Osmaniye kent merkezin  Musa Şahin Bulvarı üzerindeki orta refüjlerde çiçeklerin üzerinden geçerek karşı yöne geçilmesi olaylarında, insanların ayağına takılabilerek dalından düşmesi olası her çiçeğin yere düşmemesini umut ediyoruz.

Belediye olarak çevre güzelliği için verilen hizmetlerin üzerini “Tepeleyerek yürümek” kentin güzelliğine zarar verebileceği gibi, vatandaşın vergileri ile yapılan hizmetlerde de “kul hakkı” olduğunu düşünmek zorunda olduğumuzun bilinmesi önemlidir.

Görüntülerimizde, atık toplayan bir kadının olayları olsa da; aynı yerlerden Belediye Başkan Yardımcısı görevinde olanlardan bile, bacaklarını açarak çiçeklerin üzerinden geçme olaylarına tanık olduğumuzu habercilik bilgilerimiz ve görüntülerimizle paylaşıyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz, Gazi Başıbüyük’ü evinde ziyaret ettiÖnceki Haber

Vali Yılmaz, Gazi Başıbüyük’ü evinde ziy...

Karatepe’de yanan ormanlık alana fidan dikildiSonraki Haber

Karatepe’de yanan ormanlık alana fidan d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar