DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Çenet, Projelerle İlgili Bilgi Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çenet, Projelerle İlgili Bilgi Verdi
Abone ol
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla şehrin gelişimi için başlatılan önemli projeler hakkında bilgi verdi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla şehrin gelişimi için başlatılan önemli projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Çenet, Osmaniye Belediyesi ile PTT arasındaki bölgede inşa edilecek Esenevler iş yerleri ve konut projelerinin yüklenici firmaya teslim edildiğini duyurdu.

"Hiç şüpheniz olmasın, oldukça modern, zemin artı bir projeler Osmaniye mimarisinin ilk örnekleri incelenerek hazırlandı.

Ayrıca, altında dört bin metrekarelik bir otopark da bulunacak," dedi.

Başkan Çenet, İstasyon yolundaki Esenevler II projesinin de hızla devam ettiğini belirterek, "Burada, Emlak Konut’un tam bir şehircilik örneği sergileyecek mimari projeleri ile İstasyon Yolu, Tren Garı’ndan Alibeyli Mehmet Eminler’e kadar olan hat boyunca Osmaniye’nin en cazip çekim merkezi olacak," ifadelerini kullandı.

Çenet ayrıca, Esenevler II projesini üstlenen yüklenici firmanın Alibeyli Projesi'ni de devraldığını ve çalışmaların hızla ilerlediğini kaydetti.

Başkan Çenet, projeler nedeniyle yerlerinden geçici olarak ayrılmak zorunda kalan esnafı da unutmadı. "Alanda yer teslimi yapıldı.

Kiracı kardeşlerimize yardımcı olmak için prefabrik geçici işyerlerinin yapımına başlandı," diye konuştu.

Osmaniye’nin gelişimi konusunda oldukça iddialı açıklamalarda bulunan Başkan Çenet, "Bu projelerin tamamlanmasıyla, tayinle gelen doktorların, öğretmenlerin buldukları ilk fırsatta başka bir yere gitmek istemeyecekleri, yaşamak isteyecekleri bir şehir haline geleceğiz," dedi.

Çenet, emeklilik sonrasında da Osmaniye’nin yerleşim için tercih edileceğine inandığını vurguladı ve "Senesini dolduran memurlar tayin olup gitmeyecek, inşallah," ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Osmaniye Millet Bahçesi’nin TOKİ aracılığıyla Osmaniye Belediyesi'ne devredildiğini açıklayan Başkan Çenet, "Neredeyse 70 dönümlük alan içinde yürüyüş yolları, spor alanları ve sosyal donatılar mevcut. Bu devasa yatırımın bakım, yönetim ve işletmesini profesyonel bir anlayışla yerine getiriyoruz.

Resmî açılışı ise Cumhurbaşkanlığımızın veya Şehircilik Bakanlığımızın öngördüğü bir takvimde Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz," dedi.

İstasyon yolunun sıcak asfaltla kaplandığını belirten Başkan Çenet, bu çalışmalar öncesinde altyapının da yenilendiğini söyledi. "1 kilometreden uzun olan yolun kanalizasyon, içme suyu şebekesi, elektrik ve doğalgaz hatlarını yeniledik. Şimdi bölünmüş yolları yapıyoruz," dedi.

Çenet, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak 101 adet çınar ağacı diktiklerini ve çevre düzenlemelerine devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Arslantaş Barajı’ndan kaynak suyu alım projesinin İller Bankası tarafından onaylandığını müjdeleyen Başkan Çenet, "23 km uzaklıktan arıtma tesisine sahip yüzey suyu ile daha az maliyetle iki katı suyu şebekelerimize verdiğimizde, Osmaniye’nin yaz kış su sıkıntısı yaşamayacağına inanıyoruz," diye konuştu.

Deprem sonrasında bozulan belediye bütçesini toparladıklarını söyleyen Başkan Çenet, "Göreve geldiğimizde 500 milyonun üzerinde olan borçları ilk kez 200 milyonun altına indirdik. Bir yandan tam yol ileri çalışıyoruz, diğer yandan harcama disiplinimizi sağlıyoruz. İlerleyen zamanlarda çok daha iyi olacağız. O zaman dört çeker seriye bağlayacağız inşallah," ifadelerini kullandı.

Başkan Çenet, Osmaniye'nin sorunlarını çözmek için tüm gücüyle çalıştıklarını belirterek, "Cumhurun gücüyle tüm hemşerilerimizi kucaklıyoruz.

Her geçen gün iş yapma gücümüz artıyor, bütçemiz daha çok dengeye oturuyor," diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Çenet, belediyenin çalışmalarını "Sıratı müstakim bir yol izliyoruz" diyerek tanımladı ve "İhtiyaçlarımızı, araç gereç ve yeni ekipmanlarımızı tedarik ediyoruz" diyerek projelerin süreceğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Yenilgiden Ders Çıkaracağız”Önceki Haber

“Yenilgiden Ders Çıkaracağız”

7 Ocak Stadında Yenileme Çalışmaları YapılacakSonraki Haber

7 Ocak Stadında Yenileme Çalışmaları Yap...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar