DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Çenet, “Osmaniye’yi Güzelleştirecek Projeleri Hayata Geçiriyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çenet, “Osmaniye’yi Güzelleştirecek Projeleri Hayata Geçiriyoruz”
Abone ol
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, şehirdeki yol çalışmaları ve deprem sonrası altyapı projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, şehirdeki yol çalışmaları ve deprem sonrası altyapı projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Çenet, yol yapım sürecinin şehir içinde daha karmaşık ve koordinasyon gerektiren bir iş olduğuna dikkat çekerken, Osmaniye’nin acil ihtiyaçlarına hızla yanıt verdiklerini belirtti.

Başkan Çenet, şehir içi yol çalışmalarının, kırsal bölgelerdeki ve şehirler arası yollardan daha fazla koordinasyon ve altyapı çalışması gerektirdiğini vurguladı.

Başkan, “Normal koşullarda bir memlekete yol yapacak olsanız, birinci kat asfaltı filler malzemeyle hazırlar, üstünü kısa sürede dökersiniz.

Ama şehir içinde yaşam alanlarında yol yapacaksanız, çok daha koordineli bir çalışma gerekir.

Kanalizasyon hattından, su şebekesine; Telekom fiber kablolarından elektrik ve doğalgaz bağlantılarına kadar hepsinin ayrı ayrı alt yapısını koordineli hazırlamanız gerekir,” ifadelerini kullandı.

Osmaniye Belediyesi'nin personel dağılımında yaşanan dengesizliklere dikkat çeken Başkan Çenet, deprem sonrası sahada daha fazla personele ihtiyaç duyduklarını belirtti.

"Osmaniye Belediyesi, 1320 personel ile kanuni gereksinimi katlamış durumda.

Ancak ne yazık ki, her dört personelden üçü büroda, yalnızca biri sahada çalışıyor.

Deprem sonrası en çok sahada ihtiyaç duyduğumuz insan kaynağımızın sahada olması gerekir.

Umulurdu ki her dört çalışanımızdan en azından yarısı sahada görev alsın," diye konuştu.

Başkan Çenet, şehrin hızla toparlanması için iş yapmayan anlayışı kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirterek, "Başkanla nasıl olsa birbirimizi tanıyoruz, beni idare eder diyen bir anlayışı asla kabul etmeyiz.

Projeyi geciktiren, çözüm bulamayan anlayışı, iş yapmamaya sebep üreten anlayışı reddedeceğiz," dedi.

Elazığ depreminden sonra güçlendirilen binaların Kahramanmaraş depreminde yıkıldığını hatırlatan Başkan Çenet, ağır ve orta hasarlı binaların güçlendirilmesi önerilerine karşı çıktı.

"Lütfen 'ağır ve orta hasarlı binalar yıkılmasın, güçlendirelim' demeyelim.

Gücümüz var; yıkalım, yeniden daha güzelini daha sağlamını biz yapalım," şeklinde konuştu.

Çenet, Rahime Hatun Projesi’nden de bahsederek, eski cezaevi temeline 750 adet fore kazık çakıldığını ve yapının kale gibi inşa edildiğini belirtti.

Başkan Çenet, Osmaniye'yi modern yollar, caddeler, kavşaklar ve yeşil alanlarla donatacak projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

"Osmaniye’mizi en güzel yollarla, caddelerle, kavşaklarla, köprülerle, kaldırımlarla, yeşil alanlarla donatacak projelerimizi hayata geçiriyoruz.

Ardımızdan adımızı hayırla anarlarsa, buradan bir İbrahim Çenet geçmiş dedirtirsek, bu bize yeter," diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Çenet, Osmaniye halkının karşısında rehavete kapılmayacaklarını ve sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirterek, "Verdiğiniz sorumluluğun sadece üzerimize giydiğimiz takım elbisenin ağırlığı olmadığını çok iyi biliyoruz," dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hakkında Arama Kararı Olan İki Kişi YakalandıÖnceki Haber

Hakkında Arama Kararı Olan İki Kişi Yaka...

Vali Yılmaz’dan Esnaf ZiyaretiSonraki Haber

Vali Yılmaz’dan Esnaf Ziyareti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar