DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Çenet, “Osmaniye’nin Güzelliklerini Koruma Altına Alacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çenet, “Osmaniye’nin Güzelliklerini Koruma Altına Alacağız”
Abone ol
Osmaniye Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen doğa keşif yürüyüşünde, Amanos Dağları’nın eteklerinde saklı kalan İncebel Takım Şelaleleri ve Makmusa Şelalesi, doğa severlerle buluştu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen doğa keşif yürüyüşünde, Amanos Dağları’nın eteklerinde saklı kalan İncebel Takım Şelaleleri ve Makmusa Şelalesi, doğa severlerle buluştu.

Osmaniye Belediyesi ve Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK) iş birliğiyle düzenlenen keşif yürüyüşünde, Amanos Dağları’nın derin kanyonlarında yer alan eşsiz güzellikteki şelaleler doğaseverlerin ilgi odağı oldu.

Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in de katıldığı etkinlikte, doğa tutkunları yaklaşık 1,5 kilometrelik zorlu bir parkurda yürüdü ve benzersiz manzaralarla karşılaştı.

Amanos Dağları’nın eteklerinde yer alan Cebel Yaylası, derin kanyonları ve saklı şelaleleriyle doğaseverlerin yeni gözdesi haline geldi.

Göreve geldiği günden bu yana Osmaniye’nin doğal güzelliklerini tanıtma amacıyla çalışan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, ODAK Kulübü’nün desteğiyle bu keşif yürüyüşüne öncülük etti.

Yürüyüşün ilk durağında, yaklaşık 30 metre yükseklikten dökülen İncebel Takım Şelalesi katılımcıları karşıladı.

Zorlu parkurda devam eden yürüyüş, Amanos Dağları’nın saklı güzelliği Makmusa Şelalesi ile taçlandı.

Keşif yürüyüşünün en heyecan verici bölümü, 20 metre yükseklikten ip yardımıyla yapılan inişti.

Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve beraberindeki grup, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından, zorlu ama bir o kadar da büyüleyici Makmusa Şelalesi’ne inişi başarıyla tamamladı.

Şelalenin gürül gürül akan soğuk sularında yüzen katılımcılar, doğanın sunduğu bu eşsiz güzelliğin tadını çıkardı.

Keşif yürüyüşü sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye’nin doğal güzelliklerine dikkat çekerek, “Osmaniye’mizin Allah vergisi bir güzelliği var.

Amanosların içerisinde her yeri saklı bir cennet. Bu güzellikleri gelecek nesillerimize bırakmalıyız. Ziyaretçilerimizin çevreye duyarlılık göstermesi çok önemli.

Bizler de doğa dostu projelerle Osmaniye’mizin güzelliklerini koruma altına alacağız” dedi.

Osmaniye’nin doğa harikalarını tanıtma amacına verdiği desteklerden ötürü Belediye Başkanı İbrahim Çenet’e teşekkür eden ODAK Başkanı Muhammet Doğan, “Başkanımızın bu faaliyetlere ilgisi ve katılımı bizleri çok memnun etti.

Osmaniye’nin güzelliklerine dikkat çekmek için birlikte güzel bir gün geçirdik” ifadelerini kullandı.

Dağcılık Antrenörü Yücel Erdoğan ise Başkan Çenet’in yürüyüşe eşlik etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çok zorlu bir etapta bize eşlik ettiniz.

Bu güzellikleri bizimle birlikte keşfetmeniz bizleri onurlandırdı” dedi. Bu etkinlik, Osmaniye’nin doğal zenginliklerini keşfetmek ve tanıtmak amacıyla yapılan çalışmaların bir parçası olarak büyük ilgi gördü.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay’da seyir halindeki cipte çıkan yangın söndürüldüÖnceki Haber

Hatay’da seyir halindeki cipte çıkan yan...

Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Bir Kişi YakalandıSonraki Haber

Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Bir Kiş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar