DOLAR32.5487
EURO34.8259
ALTIN2437.6
BIST9722.8
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Bin 100 rakımlı dağ eteklerine yaban hayatı için yem bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bin 100 rakımlı dağ eteklerine yaban hayatı için yem bırakıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Bahçe ve Hasanbeyli İlçelerinde, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Bin 100 rakımlı dağ eteklerine yem bırakıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Bahçe ve Hasanbeyli İlçelerinde, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Bin 100 rakımlı dağ eteklerine yem bırakıldı.

Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerince, zorlu kış şartları ve yoğun kar yağışı sonrasında kar kalınlığının artması sonucu yüksek kesimlerde yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarına yönelik besleme faaliyetleri sürdürülüyor.



Bu kapsamda, Bahçe DKMP Şefliği ve Karatepe Aslantaş Milli Park Şefliği koordinasyonunda, Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ve Bahçe Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Özalp’ında katılımlarıyla yaban hayatının beslenmesine yönelik yemleme faaliyeti gerçekleştirildi.

Bahçe ve Hasanbeyli İlçesi Gökçedağ Devlet Avlağı mevkilerindeki 1100 rakımlı dağ eteklerine 290 kilo pazar artığı, 630 kilo balya saman, 370 kilo kemikli et ve sakatat artığı, yaklaşık 110 kilo 450 adet bayat ekmek ve 200 kilo buğday olmak üzere toplam 1600 kilo yem doğaya bırakıldı.



Yiyecekler, arazi araçları ile belirli noktalara getirildi, ardından kar kalınlığı yer yer 60 santimi aşan bölgelere elde taşınarak yaban hayvanlarının beslenmesi için bırakıldı.

Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaş, ilçede yoğun kar yağışı altında yiyeceğe ulaşmakta zorluk çeken yaban hayvanlarına yiyeceklerini ulaştırmak için arazide olduklarını söyledi.

Kaymakam Kayabaşı, “Zor şartlar altında, hem insanlarımıza, hem sokaktaki hayvanlarımıza hem de yabani hayatta bulunan canlılarımıza ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.



Belediye Başkanı İbrahim Baz yaptığı açıklamada, “Zor şartlar altında hem insanımıza hem de doğadaki hayvanlarımıza ulaşmak için canla başla çalışıyoruz. Bu zorlu ve soğuk kış günlerinde rabbim tüm canlılarımızın yardımcısı olsun” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Olumsuz hava koşullarına karşı önlemler değerlendirildiÖnceki Haber

Olumsuz hava koşullarına karşı önlemler...

24 Ocak 2022 Osmaniye'de Vefat EdenlerSonraki Haber

24 Ocak 2022 Osmaniye'de Vefat Edenler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar