DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Beyaz Tv kanalında Osmaniye tanıtılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beyaz Tv kanalında Osmaniye tanıtılacak
Abone ol
Osmaniye’nin tanıtılması amacı ile Beyaz Tv program yapımcılarından Belma Belen, çekimlerini tamamladı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin tanıtılması amacı ile Beyaz Tv program yapımcılarından Belma Belen, çekimlerini tamamladı.

“Belma Belen’le geziyoruz” program çekimleri için Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın öncülüğünde Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle kentin tanıtımı için yapılan çekimler tamamlandı.

Tv tanıtım programı kapsamında, Osmaniye’nin tarihi ve turistik yerleri gezilerek geleneksel el sanatları, yemek kültürü  ile diğer kültür-sanatsal alandaki bilgilere yer verildi.

Kadirli ilçesi ve Köylerindeki çekimlerde Karatepe kilimleri, Karatepe Aslantaş Açık hava müzesi, ahşap oymacılığı, tarihi Ala cami, Kadirli’nin sucuk ekmeği, Osmaniye merkez de Kastabala antik kenti ve Kırmıtlı Kuş Cenneti’nde çekimler yapıldı.

Program çekimlerinin ikinci gününde ise Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Tv program yapımcısı Belma Belen ile Osmaniye merkez Park Orman İşletmesi’ndeki kahvaltılı sohbette kentin tanıtımı ile ilgili sorular yanıtlandı.

Osmaniye kent merkezinde Sefa şalgam, Bıçakçı Ali Umuş, Osmaniye kent Müzesi, Osmaniye fıstık müzesi ile simitçilerde çekimler yapıldı.

Yöresel yemeklerin tanıtılmasında ise Zorkun yaylası ve yayla turizm hakkında röportajlar gerçekleşti. Zorkun tava’nın yapımı ve lezzeti üzerine çekimler yapıldı.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesindeki Toprakkale kalesinde yapılan çekimler sırasında OŞYAD üyesi Halk Ozanı Hatice Abul ile  Osmaniye’deki şair ve ozanlık geleneği üzerine sohbet edildi, bağlaması işliğinde türkülerini seslendirdi.

Çekimlerin son gününde ise, Düziçi Ellek beldesinde yoğurtlu kömbe yapılışı, Düziçi ilçesinde Sabun çayı şelalesi, Haruniye kaplıcası, Harun Reşit kalesinde çekimler yapılarak tanıtımın yapıldığı belirtildi.

Osmaniye’nin tanıtımı amacı ile  “Belma Belen’le geziyoruz” isimli programın Beyaz Tv ekranlarında önümüzdeki hafta içinde yayınlanacağı öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boztepe, Kadirli’de yeni ilçe Jandarma Komutanı olarak göreve başladıÖnceki Haber

Boztepe, Kadirli’de yeni ilçe Jandarma K...

OKÜ, Ankara’da “Tanıtım günleri”ne katıldıSonraki Haber

OKÜ, Ankara’da “Tanıtım günleri”ne katıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar