DOLAR32.306
EURO34.6725
ALTIN2408.6
BIST10045.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Belediye’den sokak hayvanları için beslenme uygulaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye’den sokak hayvanları için beslenme uygulaması
Abone ol
Osmaniye Belediyesi sokak hayvanları için örnek mamamatik uygulaması başlatıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediyesi sokak hayvanları için örnek mamamatik uygulaması başlatıldı.

Osmaniye Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında sokak hayvanları için örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Şehrin merkezi noktalarına yerleştirilen geri dönüşüm otomatları sokak hayvanları için mama desteği sağlıyor.

Mamamatik kutuları sayesinde,  metal kola kutusu, plastik su şişesi ve cam şişe ürünler geri dönüşüme kazandırılarak milli ekonomiye katkı sağlanmış oluyor.

Mamamatik olarak adlandırılan otomat kutularına atılan ambalaj atıkları karşılığında sokak hayvanları için mama veriyor. Sokak hayvanlarına besleme odağı olarak da hizmet veren otomatlar hayvan severler ve vatandaşlardan tam not aldı.   

Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüklerinin ortak çalışması sonucu oluşturulan mamamatikler yem bulmakta zorlanan sokak hayvanları için can suyu oluyor.

Mamamtikler, pilot bölge olarak belirlenen Fakıuşağı Mahallesi Şehit Ömer Halis Demir Parkı ve Devlet Bahçeli Meydanı Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı‘na yerleştirildi.

Mamamatikler metal, plastik veya ve cam şişeli ürünlerin kutuya atılması ile birlikte mama haznesinden mama vermeye başlıyor.

Mamamatikler kutuya dönüşüm malzemesi bırakan kişiye ‘Osmaniye Belediyesi çevreye ve sokak hayvanlarına gösterdiğiniz teşekkür eder’ sesli mesajıyla yanıt veriyor. Sokak hayvanları için mama desteği sağlayan otomatların aynı zamanda su haznesi de bulunuyor.

Sokak hayvanları için hizmet vermeye başlayan otomatlar hakkında görüş ve düşüncelerini aktaran vatandaşlar, ‘zorlu geçen soğuk hava şartlarında ve her zaman yem bulmakta zorlanan sokak hayvanları için başlatılan Türkiye’ye örnek olacak düzeyde bir uygulama olmuş.

Aynı zamanda doğa dostu olan bu uygulama için Osmaniye Belediyesi’ne teşekkürlerimizi iletiyoruz. Diliyoruz ki! Osmaniyeliler olarak şehrimiz için yapılan her hizmete sahip çıkar ve kollarız.’ Şeklinde konuştular.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HEM Kursunda çocuklar ‘ebru sanatı’ çalışmasını izlediÖnceki Haber

HEM Kursunda çocuklar ‘ebru sanatı’ çal...

Osmaniye Milletvekili Durmuşoğlu, yatırımları değerlendirdiSonraki Haber

Osmaniye Milletvekili Durmuşoğlu, yatırı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar