DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

BBP’den İdam Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BBP’den İdam Çağrısı
Abone ol
Büyük Birlik Partisi Osmaniye İl Başkanı Mehmet Tamer Taşdelen, dün İzmir'de yaşanan taksici cinayetiyle ilgili bir açıklama yaparak idam cezasının getirilmesi gerektiğini savundu.
Osmaniye haberleri

Büyük Birlik Partisi Osmaniye İl Başkanı Mehmet Tamer Taşdelen, dün İzmir'de yaşanan taksici cinayetiyle ilgili bir açıklama yaparak idam cezasının getirilmesi gerektiğini savundu.

Başkan Taşdelen, cinayetin canice işlendiğini ve benzer suçlar için idam cezasının zorunlu olduğunu belirtti. Kuran-Kerim’de yer alan Bakara suresinin “kısas” konulu ayetinden örnek veren Başkan Taşdelen'in açıklaması şu şekilde:

“Şu ayette belirtildiği gibi, 'Kısasta sizin için hayat vardır, ey akıl sahipleri, umulur ki sakınırsınız.' (Bakara Suresi 2/178-179).

Yaşanan bu vahim olay, terör ve kadın, çocuklara yönelik suçlar için idam cezasının kaçınılmaz olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

Ekmek parası kazanmak için çalışan Oğuz Erge'nin terör örgütü sempatizanı bir şahıs tarafından canice katledilmesi, toplumumuzu derinden yaralamıştır.

Bir vatandaşın hayatına bu şekilde son verilmesi kabul edilemez. Bu tür suçlar işleyenlerin, idam cezası gibi caydırıcı önlemlerle cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Biz, 2018 yılında vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutarak idam cezasını gündeme getirmiştik. Ne yazık ki, bu konuda destek bulamadık.

Ancak, idam cezasının sadece belirli suçlar için geçerli olmasını talep ediyoruz.

Bunlar; gözünü kırpmadan vatandaşlarımızın canına kast eden katiller, asker ve polisimizi şehit eden teröristler, kadınlarımıza, kızlarımıza ve çocuklarımıza zarar veren cani sapıklardır.

Bu suçluların yasalarımızda idam cezasıyla karşılaşması gerektiğini düşünüyoruz.”
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarı Yeşilli Takıma Yeni TransferÖnceki Haber

Sarı Yeşilli Takıma Yeni Transfer

Yerinde Dönüşüm Projesinde İlk Temel AtıldıSonraki Haber

Yerinde Dönüşüm Projesinde İlk Temel Atı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar