DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Bakan ve Milletvekili adayı Derya Yanık, OTSO’yu ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan ve Milletvekili adayı Derya Yanık, OTSO’yu ziyaret etti
Abone ol
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Osmaniye Ak Parti Milletvekili Adayı Derya Yanık, Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu.
Osmaniye haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Osmaniye Ak Parti Milletvekili Adayı Derya Yanık, Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Devrim Aksoy ve Yönetim kurulu tarafından karşılanan Bakan Yanık, OTSO’ya ikinci ziyareti olduğunu vurgulayarak; “İlk ziyaretimiz maalesef deprem sürecinde hem bir geçmiş olsun, taziye ziyareti hem de depremden sonra gerek kurum ve kuruluşlarımızın gerek hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını, sıkıntılarını hep beraber değerlendirmek ve çözüm noktasında neler yapabiliriz? Bunu birlikte konuşmak idi.



İnşallah hızlıca çözdüğümüz bir takım noktalar var sayın başkanımızın da ifade ettiği gibi. Yine çözülmeyi bekleyen diğer hususları da hep beraber el birliğiyle takip edeceğiz.”sözleriyle başladı.

Osmaniye’nin nüfus ve yüzölçümü bakımından hem ticaretteki lojistik anlamda, hem de tarımsal üretimde önemini vurgulayan Bakan Yanık;  “Bugüne kadar bu kapasiteyi sizler ticaret ve sanayi erbabı olarak sizler oluşturdunuz. Yani hem Osmaniye'mize üretim noktasında destek hem de ülkemizin önemli bir hizmet, önemli bir katma değer üretildi.

Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte inşallah bu potansiyeli Osmaniye'nin kendi özünde taşıdığı bugünkünden belki birkaç kat daha yüksek potansiyelin hep beraber birlikte gerçekleştireceğiz.”dedi.

Osmaniye’nin 20 yılda aldığı mesafeye değinin Bakan Derya Yanık, “

“Osmaniye’mizin bugün itibarıyla ihracatı 421 milyon dolara yükseldi. Ve 867 milyon dolar Eximbank tarafından verilen destek miktarı. Yine 8.738 esnaf ve sanatkâra sağlanan faiz indirimli kredi var. 44 firmamıza 9,6 milyon lira ihracata yönelik devlet yardımı var.

2002’ye baktığımızda kredili esnaf ve sanatkar sayısı Osmaniye'de 1194. Bugün 8.738 neredeyse dört buçuk beş katına yakın bir şey var. Kredi bakiyesi 2002’de 1784 lira iken bugün 1 milyon 160 bin 175 lira.

Dolayısıyla bu anlamda Osmaniye'nin 20 yıl içerisinde 4-5 kat büyüdüğünü ve önümüzdeki yıllarda da inşallah hem enerji nakil hatları üzerinde çok stratejik bir noktada olması hem ülkemizin şükürler olsun ki en verimli toprakları üzerinde, tarıma dayalı sınai üretime de son derece açık bir bölge olmasını önemsiyoruz.

Osmaniye'nin insan kaynağı hep vurguluyorum. Bunu çünkü çok önemsiyorum. Osmaniye'nin insan kaynağı ne isterse, ne tür üretim yapmak isterse, ne tür gelişme kaydetmek isterse, hepsine fazlasıyla yeten, yetecek bir insan kaynağı.



Sadece bizim yapmamız gereken kamu tarafı olarak ya da siyasiler olarak varsa bu potansiyelin önündeki engelleri kaldırmak.

Bu potansiyelin önündeki engelleri kaldırdığınızda zaten bizim insanımız gerisini kendisi halleder Allah'ın izniyle. O yüzden sizlerle bir arada olmak, sektörün değerlendirmelerini duymak, ihtiyaçlarını duymak, vizyonunu görmek, tasarladığı yeni atılımları görmek benim için de ayrıca çok kıymetlidir”diye konuştu.

(Haber: Nuran Büyükbörklü)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meslek Liseleri projeleriyle göz dolduruyorÖnceki Haber

Meslek Liseleri projeleriyle göz dolduru...

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kutladıSonraki Haber

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Emek ve D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar