DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

“Bakan Kurum, Rüzgar Gibi Geçti”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bakan Kurum, Rüzgar Gibi Geçti”
Abone ol
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Osmaniye ziyaretini değerlendirdi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Osmaniye ziyaretini değerlendirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çenet, Bakan Kurum’un Osmaniye’de adeta rüzgar gibi geçtiğini belirtti.

Başkan Çenet, “Murat Kurum Bakanımızın iki günlük çalışma ziyareti adeta rüzgar gibi geçti.

Kabinenin en icracı Bakanının Osmaniye'de olması ve iki günlük çalışma ziyareti, Cumhur ittifakının iki kalesinden biri olan şehrimiz için çok önemli kararları beraberinde getirdi” dedi.

Başkan Çenet, Bakan Kurum’a hızla büyüyen Osmaniye'nin büyükşehir olarak planlanması gerektiğini ve ticaret, turizm, sanayi, tarım alanlarının her bir ilçe ölçeğinde ele alınmasının önemini vurguladıklarını belirtti.

Deprem sonrası Osmaniye'nin imar ve inşası, konut ve işyeri gereksinimlerinin karşılanması, şehir planlamasının önünü açacak yeni kararlar masaya yatırıldı.

Öne çıkan projeler arasında Zafer Cami ile Belediye arasındaki 3,5 hektarlık ticaret alanlı çarşının TOKİ eliyle yeniden yapılacak olması, Karaoğlanoğlu Parkı'ndan Mehmet Eminler Konağı'na kadar olan kültür varlıklarının ele alınması yer aldı.

Hasan Çenet Caddesi'nin Bakanlığın rezerv alanına girmesi, şehirciliğin önemli bir dönüm noktası olarak ifade etti.

Çenet’in açıklamasının devamında, “Bütün bunlar bir yana, depremin en az Metin Tamer ve Sefa evler kadar acı bir şekilde vurduğu istasyon yolu olarak bilinen Hasan Çenet Caddesinin, Bakanlığımızın rezerv alanına girmesinin şehirciliğimiz adına önemli bir dönemecin başarıyla aşıldığı bir süreç oldu.

Bilge sitesi de dahil yıkılan çok katlı binaların yerine inşa edilecek konut ve işyerlerinin gerek Toprak mahsulleri ofisinin; gerekse özel mülkiyete konu 12 dönümlük alanın dahil edilmesi çok önemli bir virajın da alınması oldu.

Burada Yusuf Çomu Başkanımızın deprem öncesi de zaten arsa olan bu yerlerinin rezerv alana dahil edilmesine yönelik ailecek yaptıkları fedakarlığa ne kadar teşekkür edilse azdır.

Böylece depremde yıkılan çok katlı bina malikleri haklarını da korumuş oldu. İnşallah bizler de prestij cadde kapsamında üzerimize düşeni elbette yapacağız.

Ayrıca Belediyemizin Rahime Hatun olarak geçen Eski cezaevi yerinin özel malikleri ile Bakan Bey'in yaptığı özel görüşme ile aşılması da çalışma ziyaretinin önemli bir kazanımıydı.

Burada Bakan Murat KURUM'a bir parantez açmak gerekirse çözüm ve insan odaklı sayın Bakan, iş süreci yönetmede ve tamama erdirmede tam bir İRADE adamı diyebiliriz.

Bu vesileyle ne kadar teşekkür etsek azdır. Tabi Millet Bahçesi ve Caminin yapımının da hızlıca tamamlanıp Belediyemize devrinin yapılması konusu da sona yaklaşan bir iş olarak görüşüldü.

Ayrıca vakıf eseri olan Büyük Caminin çınarlı kahveyi de içine alacak şekilde Atatürk Caddesine uzanan geniş bir meydan projesini de ilerde sizlerin görüşlerine sunmak isteriz.

Elbette buradaki dükkanların bu meydan içinde korunacağını da burada belirtmek isteriz. Kastamonu Nasrullah Caminin Nasrullah Meydanı ile birleşik Osmanlı yapısının Büyük cami için de başarılı bir kentsel dönüşümle Osmaniye'mize kazandırılması çarşı merkezine de ayrı bir perspektif getirebilir.

İpek yolunun geçtiği Musa Şahin Bulvarının ve otogardan gelen Kadirli yolunun orta vadeli olmak üzere sağlıklaştırılması bizler için çok önem arz etmektedir.

Şunu önemle ifade etmek gerekir ki, Osmaniye'mizin Türkmen Beyimizin memleketi olması Birliğin gücü içinde çok büyük bir karşılık bulmaktadır, Hamdolsun. Bizler de şehrimizin yönetim bileşenleri olarak gerek Ak Parti milletvekilleri gerekse Cumhur ittifakının il başkanları ve yönetimlerinin güç birliği Osmaniye'mizi, Türkiye Yüz Yılının öne çıkan bir şehri yapacaktır.

Sayın Çevre Şehircilik Bakanımıza, Bakanlığın bütün yatırımcı birimleri ve karar organlarının da Osmaniye çalışma ziyaretine katıldıklarını ifade etmeye bilmem burada gerek var mı?

Bu durum da koordinasyonu güçlendiren bir etkendi. Bizler Osmaniye'miz adına gerek merkezî gerekse yerel tüm hizmetlerin koordinasyonu için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle dönüşümün sonuçlarının çok hızlı görüleceğine inancımız tamdır.

Birliğin gücüyle Cumhur ittifakı olarak Vakit Osmaniye Vakti diyor, Başta Murat Kurum Bakanımız, Osmaniye Valimiz, ilimizin milletvekilleri, il, ilçe Yönetimlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlçede 15 Temmuz Voleybol Turnuvası DüzenlendiÖnceki Haber

İlçede 15 Temmuz Voleybol Turnuvası Düze...

Bahçe İlçesinde 15 Temmuz Etkinliği DüzenlendiSonraki Haber

Bahçe İlçesinde 15 Temmuz Etkinliği Düze...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar