DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Bahçeli’den TBMM’deki Kavga Değerlendirmesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçeli’den TBMM’deki Kavga Değerlendirmesi
Abone ol
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Dr. Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda dün yaşanan kavgayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Osmaniye haberleri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Dr. Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda dün yaşanan kavgayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, “Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmasına rağmen TİP’li Can Atalay’ı cezaevinden çıkarıp Meclis’e taşımak isteyen siyasi provokasyon mekanizması ortalığı karıştırmıştır” dedi.

Bahçeli sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Milli Mücadele’de sergilenen kahramanlıklar, fedakarlıklar esaret ve sömürü altında kıvranan coğrafyalara ruh ve umut vermiştir” ifadelerine yer vererek, Türk milletinin tarihin her döneminde zulme karşı durduğunu belirtti.

Bahçeli, TBMM’nin milli iradenin tecelligahı olarak, haksızlığa uğrayan soydaş ve din kardeşlerimizin tercümanı olma sorumluluğunu kararlılıkla üstlendiğini söyledi.

Bahçeli, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 15 Ağustos 2024 tarihinde TBMM’de yaptığı konuşmaya da değindi.

Bahçeli, “O gün, dünyanın gözü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çevrilmiştir.

Vatan kurtaran ve devlet kuran bir iradenin Filistin davasına kucak açması, Sayın Abbas’ın tarihi nitelikli konuşmasının bölgesel ve küresel yankılarının doğması mühim bir gelişmedir” dedi.

Ancak Bahçeli, bir gün sonra Meclis’te yaşanan olayların bu tarihi anı gölgede bıraktığını ifade etti.

TİP milletvekili Can Atalay’ın cezaevinden çıkarılıp Meclis’e taşınma girişimine yönelik sert eleştirilerde bulunan Bahçeli, bu durumu “siyasi provokasyon” olarak nitelendirdi.

Bahçeli, “Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmasına rağmen TİP’li Can Atalay’ı cezaevinden çıkarıp Meclis’e taşımak isteyen siyasi provokasyon mekanizması bütün tahrik ve tertibiyle ortalığı karıştırmıştır.

Kürsü masuniyetini maksatlı ve marazi şekilde çarpıtan TİP’in devlet ve millet muhalifi bir milletvekilinin nefret saçan sivri sözleri tansiyonu kanama noktasına kadar çıkarmıştır.

Fakat kahırdan lütuf doğmuş, gölgelenmiş Gazi Meclis’te şafak sökmüştür. Nitekim Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır. DEM’lenmiş CHP’nin maskesi bir kez daha düşmüştür.

Anayasa’ya aykırı işlem tesis eden, kendi içtihatlarını hiçe sayan Anayasa Mahkemesi’nin laçkalaşmış hak ihlali kararı Türk milletinin iradesiyle çöpe atılmış, kanunsuzluğa geçit verilmemiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi, baştan ayağa sulandırılan ve asıl bağlamından kopartılan Can Atalay meselesinin görüşüldüğü Meclis oturumuna katılmamıştır.

Çünkü DEM’lenmiş CHP’nin, marjinalleşmiş TİP’in, PKK aparatlarının, Türkiye ve Türk milleti aleyhine periyodik kararlar alan Anayasa Mahkemesi’nin nasıl bir tezgahın faili olduklarının apaçık deşifresi görülsün istenmiştir."

Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Can Atalay konusunun tartışıldığı Meclis oturumuna katılmadığını belirten Bahçeli, bu kararı “DEM’lenmiş CHP’nin ve marjinalleşmiş TİP’in tezgahlarının deşifre edilmesi” amacıyla aldıklarını ifade etti.

Ayrıca, Cumhur İttifakı’nın bu süreçteki duruşunu öven Bahçeli, AK Parti’nin “haksızlığa, hukuksuzluğa ve eşkıyalığa” müsaade etmediğini belirtti.

Türkiye’nin gündeminde seçim olmadığını vurgulayan Bahçeli, “Herkes siyasi ve ideolojik hesabını bu şaşmaz gerçeğe muvafık yapmak durumundadır.

Cumhur İttifakı olarak yolumuza azim ve inançla devam ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Müdüründen Tesislere ZiyaretÖnceki Haber

Sağlık Müdüründen Tesislere Ziyaret

Kaş’ta Gömbe Yayla Şenliği düzenlendiSonraki Haber

Kaş’ta Gömbe Yayla Şenliği düzenlendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar