DOLAR32.6023
EURO34.8299
ALTIN2499.1
BIST9456.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Bahçe’de yüzde 70 hibe destekli ceviz bahçesi kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçe’de yüzde 70 hibe destekli ceviz bahçesi kuruldu
Abone ol
Osmaniye’nin Bahçe İlçesinde, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (IFAD) kapsamında çiftçilere kapama ceviz bahçe tesisi kurduruldu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Bahçe İlçesinde, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (IFAD) kapsamında çiftçilere kapama ceviz bahçe tesisi kurduruldu.

İlçeye bağlı Aşağıkardere ve Yukarıkardere köylerinde ikamet eden 3 çiftçiye 10’ar dekardan toplamda 30 dekar alana kurulan ceviz bahçe tesisi için yüzde 70 hibe desteği sağlandı.



Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, bakanlık tarafından ilçede uygulaması devam eden IFAD kapsamında; Yukarıkardere köyünde 2 ve Aşağıkardere köyünde 1 çiftçi olmak üzere 3 çiftçiye toplam 104 bin 869 TL hibe desteği sağlanarak, 10’ar dekardan toplamda 30 dekar ceviz bahçesi tesis ettirildiğini söyledi.

Müdür Müftüoğlu, bu proje ile yüksek kesimlerde, kırsalda yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yaşam şartlarının, refahlarının ve dirençlerinin artırılmasının hedeflendiğini ifade ederek şöyle dedi: “Kırsal dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi; IFAD yani Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu kredisi, Devlet katkısı ve yararlanıcıların katkıları ile finanse edilmektedir.

Bahçe İlçesinde 5 yıl süresince bu projenin uygulanmasına devam edilecektir. Proje çerçevesinde Bahçe İlçe merkezi ve köylerinde ikamet eden çiftçilere, hayvan yetiştiricilerine, üreticilere ve Kamu yatırımlarına yüzde 70 ile yüzde 100’e ulaşan oranlarda hibe desteği sağlanmaktadır.” Dedi.



Ayrıca yüzde 70 hibeli yeni ceviz bahçe tesisi kurulumu, çadır ahır ve çadır ağıl kurulumları için 19 Ağustos’a kadar müracaatların devam etmekte olduğunu söyleyen Müftüoğlu şöyle devam etti: “Yine 2022 yılı içerisinde 6 adet çilek bahçesi, 5 adet telli terbiye sistemli bağ ve 2 adet erik bahçesi demonstrasyon tesis kurulumlarına toplamda 1 milyon 25 bin 969 TL hibe desteği ve Bahçe Belediyesi üstü kapalı köylü pazar yeri yapımı için ise 11 Milyon 63 Bin 882 TL hibe desteği sağlanacaktır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit Sözleşmeli Er Atakan Çakır, Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandıÖnceki Haber

Şehit Sözleşmeli Er Atakan Çakır, Osmani...

Hırsızların hedefi, bu kez gazete ve dernek bürosu oldu!Sonraki Haber

Hırsızların hedefi, bu kez gazete ve der...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar