DOLAR32.5918
EURO34.9384
ALTIN2430.7
BIST9645.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Bahçe’de, çiftçilere verilecek destek anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçe’de, çiftçilere verilecek destek anlatıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Bahçe İlçesinde, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) destekli “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi” çiftçilere anlatıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Bahçe İlçesinde, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) destekli “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi” çiftçilere anlatıldı.

Proje kapsamında; ilçe merkezi ve köylerde bulunan 103 çiftçi ve üreticiye 23 adet süt sağım makinesi, 12 adet yem kırma makinesi, 4 adet koyun keçi kırkım makinesi, 4 adet tırpan, 14 adet ilaçlama aleti pülverizatör ve 46 adet motorlu çapa olmak üzere toplamda 558 bin TL hibe desteği verildi.



Ayrıca yine 6 çiftçiye 2,5 dekardan 15 dekar çilek bahçe tesisi kurdurulup toplamda 367 bin 500 TL hibe desteği sağlandı. 2022 yılı içerisinde uygulamaya başlanan bu proje kapsamında 6 çiftçiye de çadır ahır kurduruldu.

2022 yılı bitmeden 5 adet telli terbiye sistemli bağ tesisi, 2 adet erik bahçesi ve 3 adet ceviz bahçe tesisinin ise tamamlanacağı belirtildi.

Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu şunları söyledi: “Tarım ve Orman Bakanlığımızca Bahçe İlçesinde uygulanmasına başlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi ile yüksek kesimlerde, kırsalda yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yaşam şartlarının, refahlarının ve dirençlerinin artırılması hedeflenmektedir.



Kırsal dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi; IFAD yani (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) kredisi, Devlet katkısı ve yararlanıcıların katkıları ile finanse edilmekte olup en az 5 yıl süresince Bahçe İlçesinde uygulanmasına devam edilecektir.

Bu proje çerçevesinde Bahçe İlçe merkezi ve köylerinde ikamet eden çitçilere, hayvan yetiştiricilerine, üreticilere ve Kamu yatırımlarına yüzde 70 ile yüzde 100’e ulaşan oranlarda hibe desteği sağlanmaktadır.”

​​​​​​​


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Osmaniye'de Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan adına 70 fidan dikildiÖnceki Haber

Osmaniye'de Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan...

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’dan Öğretmenler Günü MesajıSonraki Haber

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’dan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar