DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Atık pet şişeler, sokak canlarına şifa oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atık pet şişeler, sokak canlarına şifa oluyor
Abone ol
Osmaniye’de, Hayvan Hakları Federasyonu tarafından başlatılan “Pet dönüşüm” projesi kapsamında toplanan atık plastik şişeler, geri dönüşüme kazandırılırken, elde edilen gelirlerle ise sokak canlarına şifa olunuyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de, Hayvan Hakları Federasyonu tarafından başlatılan “Pet dönüşüm” projesi kapsamında toplanan atık plastik şişeler, geri dönüşüme kazandırılırken, elde edilen gelirlerle ise sokak canlarına şifa olunuyor.

HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ali Laçinbala,  proje kapsamında, haftada 250 kilo  kadar pet şişe toplandığını, bunları geri dönüşüm merkezlerine satıp elde edilen gelirlerle, HAYTAP Tedavi Merkezi’nde trafik kazası sonucu yaralanan ve çarpan kişilerin bırakıp kaçtığı canların tedavilerindeki masrafları için kullanıldığını söyledi.
Ali Laçinbala, “Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin titizlikle üzerinde durduğu “Sıfır atık” projesini sahipsiz sokak hayvanları yararına dönüştürdüğümüz güzel bir çalışmayla beraberiz.



Şehrimizdeki en büyük destekçimiz 900 üyesi bulunan Ak Parti kadın kolları teşkilatı oldu. Düzenli olarak haftanın belirli günleri parti binasına getirilen atıkları HAYTAP Gönüllülerinden arkadaşlarımız doğaya karbon salınımını en düşük seviyede tuttuğumuz elektrikli aracımızla alarak, geri dönüşüm firmalarına götürüyorlar.

Elde edilen gelir ile özellikle şehrimizde çarpıp kaçma vaklarının mağduru olan sokak canlarının tedavilerine destek oluyor. Ayrıca HAYTAP Purina işbirliğiyle şehrimize gönderilen protein ve mineral değerleri yüksek mamaları bizlere pet atık getiren kişilere teslim ediyoruz.

36 mahalledeki tüm çocuklara hayvan sevgisini de aşılamış oluyoruz. Biz buna pet dönüşüm diyoruz.” Dedi.

Ak Parti Kadın kolları Osmaniye Çevre, Şehircilik ve Kültür Birim Başkanı Süheyla Tülüce ise ekip arkadaşları ile birlikte mahallelerden gelen geri dönüştürülebilir malzemeleri parti binasında topladıklarını belirterek, “Sonrasında aldığımız mamaları da pet atıkları getiren arkadaşlara teslim ediyoruz.

Doğamızı kirleten pet şişelerin mamaya ve tedaviye dönüştürücü güzel bir çalışma oldu.” Diye konuştu.

Ak parti Kadın Kolları Başkanı Emine Coşkun ise şunları söyledi: “Sıfır atık projesinin, can dostlarımıza mama haline getirilmesin için kadın kolları teşkilatı olarak bir kampanya başlattık.

Evlerimizde bulunan bütün plastik atıkları her hafta belirli bir gün belirleyerek İl binamızda topluyor ve HAYTAP’a teslim ediyoruz. Böylece Tüm Osmaniye’nin bu projeye destek olması için örnek olma yolundayız.

“Pet Dönüşüm” projesi ile birçok sokak canının şifa bulması için elimizden geleni yapıyoruz” 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kızılay Osmaniye şubesinden 5 bin öğrenciye giyecek yardımıÖnceki Haber

Kızılay Osmaniye şubesinden 5 bin öğrenc...

Milletvekili Kaya, Öğretmenler Günü’nü kutladıSonraki Haber

Milletvekili Kaya, Öğretmenler Günü’nü k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar