DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Otomotiv

Asu Kaya’dan Bakan Göktaş’a “Cunta” Yanıtı: "Milleti Bölenleri Tanırız"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asu Kaya’dan Bakan Göktaş’a “Cunta” Yanıtı: "Milleti Bölenleri Tanırız"
Abone ol
Asu Kaya'dan “Cunta halkı bölenlerin zihniyetidir” çıkışı
Medyagazete Osmaniye haberleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın CHP’yi hedef alan "cunta" açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kaya, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferleri olarak biz, tankın da sarayın da gölgesine sığınmadık” dedi.

Kaya: “Gücümüzü yalnızca halktan alırız”

Asu Kaya yaptığı açıklamada, "Sayın Bakan, cunta tanımını bu kadar iyi biliyorsanız, millete parmak sallayanları da, ‘Ya bizdensiniz ya terörist’ diyerek toplumu bölenleri de tanırsınız" ifadelerini kullandı.

Kaya, seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasının, gençlerin hedef gösterilmesinin ve yargının vesayet altına alınmasının gerçek cunta zihniyeti olduğunu vurguladı.

“Bu millet, demokrasi treninden inenleri unutmaz”

Açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin halktan başka hiçbir güce yaslanmadığını belirten Kaya, “Bu millet, sadece darbecileri değil; işine gelmediğinde ‘demokrasi treninden’ inerek otoriterleşenleri de tarihin çöplüğüne gönderecek iradeye sahiptir” dedi.

Bakan Göktaş ne demişti?

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ise yaptığı açıklamada, CHP’yi "cunta düzenlerinin gölgesine sığınmakla" suçlayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Cunta; 27 Mayıs sabahı radyodan millete karşı okunan bildiridir. Cunta; 12 Eylül sabahı, tankların gölgesinde susturulan halktır.

Cunta; 28 Şubat’ta manşetlerle kurulan kirli düzendir. Ve siz, hep o cunta düzenlerinin gölgesine sığınanlardansınız!”

Bakan Göktaş ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vesayet odaklarıyla mücadele ederek millet iradesini hakim kıldığını ifade etmiş ve “Bu millet, sizi de cunta sevdalılarınızı da çoktan aştı” sözleriyle muhalefete yüklenmişti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kadıoğlu, Sahadaki Çalışmaları Yerinde İncelediÖnceki Haber

Başkan Kadıoğlu, Sahadaki Çalışmaları Ye...

Bahçeli’den Özgür Özel’e Sert Yanıt: “Cunta Başlığı İftiradır, Akıl Tutulmasıdır”Sonraki Haber

Bahçeli’den Özgür Özel’e Sert Yanıt: “Cu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar