DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Aşık Abdulvahap Kocanman anısına etkinlik düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşık Abdulvahap Kocanman anısına etkinlik düzenlendi
Abone ol
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Aşık Abdulvahap Kocaman anma etkinliği düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Aşık Abdulvahap Kocaman anma etkinliği düzenlendi.

Kadirli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Sumbas Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Türkmen Belediye Başkanı Veli Fidan, Atalan Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Ünlü Halk Ozanımız Aşık Feymani, Aşık Gül Ahmet Yiğit ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan yaptı. Başkan Tarhan, Belediyeciliğin sadece altyapı çalışmaları yapmak olmadığını aynı zamanda kentin kültürüne, geçmişine ve tarihine de sahip çıkmak olduğunu ifade ederek, bu nedenle Kadirli Belediyesinin bu anlayışla pek çok şenlik düzenlediğini kaydetti.

Başkan Tarhan, Kadirli Belediyesinin değerlere sahip çıkan bir belediye olduğunu da belirterek, "İnşallah bundan sonraki süreç içinde de bu geleneği devam ettireceğiz.

Nice Aşık Abdulvahap Kocaman'ı Anma Etkinliklerinde buluşmak üzere."diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Akdeniz Bölgesi Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Yarışmada birinci olan Tarsus Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü, ikinci olan Kadirli Ötüken Okçuluk Spor Kulübü, üçüncü olan Kozan Yıldırım Okçuluk Spor Kulübü ve dördüncü olan Adana Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü sporcularına ödülleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, burada yaptığı konuşmada,

"Abdulvahap Kocaman gibi bir değerin mutlaka yaşatılması, gelecek nesilllere aktarılması çok kıymetli.

Bu anlamda, böyle değerlere sahip çıktığı için Belediyemizi kutluyorum. Yaşayan bir efsane olan Aşık Feymani gibi değerlerimizin yaşatılması, geleceğe taşınması çocuklarımız açısından, değerlerimizin aktarılması anlamında çok kıymetli.

Aşıklık geleneği, aşıklar ve ozanlar çok önemli çünkü bunlar milli, manevi, kültürel değerlerimizin, gelecek nesillere aktarılmasını hepimiz için çok kıymetli görüyorum.

Bunlar bizi ayakta tutan değerler, bizleri gelecekte daha güçlü yapacak değerlerdir. Bu değerlere inşallah hep birlikte sahip çıkalım.

Bugün bu etkinliğe katılarak destek olan siz kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum."dedi.  

Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın konuşmasının ardından bireysel okçuluk dalında dereceye girenlere ödülleri Sumbas Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran ve protokol mensupları tarafından verildi.

Programın devamında Abdulvahap Kocaman'a dair anılarını anlatan Ünlü Halk Ozanımız Aşık Feymani, Etkinliği düzenleyen Kadirli Belediyesine teşekkür ederek, şiirlerini okudu.

Anma Etkinliği, Aşık Gül Ahmet Yiğit konseri ile son buldu.

Konserin ardından Ünlü Halk Ozanımız Aşık Feymani ve Aşık Gül Ahmet Yiğit’e plaket takdim eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Böyle değerlerle bir arada olmaktan çok mutluyum.

Belediye Başkanımıza bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Aşık Feymani’ler ve Aşık Gül Ahmet’ler kolay yetişmiyor, Allah onlardan razı olsun, var olsunlar.

Kendilerini çok seviyoruz, Allah sağlık, sıhhat versin."diye konuştu. Etkinlik, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ’de Yeni Yüksek Lisans Programı AçılacakÖnceki Haber

OKÜ’de Yeni Yüksek Lisans Programı Açıla...

OTSO’dan Borç Erteleme ÇağrısıSonraki Haber

OTSO’dan Borç Erteleme Çağrısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar