DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Akdeniz Kentleri, 5. Kültür-Sanat etkinlikleri başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akdeniz Kentleri, 5. Kültür-Sanat etkinlikleri başlıyor
Abone ol
Uluslararası 5. Akdeniz Kentleri, Kültür ve Sanat buluşması 9-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında eş zamanlı olarak 5 il merkezi ile 6 ilçede  çeşitli etkinliklerle gerçekleşecek.
Osmaniye haberleri

Uluslararası 5. Akdeniz Kentleri, Kültür ve Sanat buluşması 9-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında eş zamanlı olarak 5 il merkezi ile 6 ilçede  çeşitli etkinliklerle gerçekleşecek.

Etkinliklerin ilk günü programı 9 Mayıs Pazartesi günü saat:17.00’de Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda; Resim ve Fotoğraf sergilerinin açılışı ile başlayacak.

Bundan önceki yıllarda olduğu gibi  etkinlikler, katılımcı Kültür-Sanat derneklerinin kendi yerleşim birimlerinde belirleyeceği  günlerde Hafta içindeki tarihlerde yapılacak.

Mersin, Adana, Antakya, Antalya ve Osmaniye İl Merkezleri ile; Fethiye, Demre, Anamur, Tarsus, Düziçi ve İskenderun ilçelerinde düzenlenecek olan “5. Akdeniz Kentleri Kültür-Sanat etkinlikleri”nde katılımcı STK’lar kendi programlarını gerçekleştirecekler.

OSMANİYE ETKİNLİKLERİ 11-12 MAYIS GÜNLERİ

Akdeniz Kentleri Kültür-Sanat buluşması etkinlikleri bu yıl Osmaniye il Merkezinde;  11 ve 12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Etkinliklerin Osmaniye İl Yürütücülüğünü üstlenen OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, gerçekleşecek olan programla ilgili açıklama yaptı.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak açıklamasında; “ Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat buluşması etkinliklerine 4 yıldır Osmaniye ili olarak katılıyoruz.

4. Etkinliklerimizde 4 gün olarak ilimizde program düzenlemiştik. Pandemi nedeniyle son iki yıldır etkinliklere tüm illerimizde ara verilmişti. Yeniden düzenleyeceğimiz etkinliklerimizi bu yıl 2 gün olarak  düzenleyeceğiz.

Etkinliklerin yürütücülük görevini 4 yıldır OŞYAD olarak üstlenmiş olsak bile, bizler kentimizdeki tüm Kültür-Sanat derneklerini  bu etkinliklerde görmek istiyor ve  Derneklerinin ismi ile katılımlarını bekliyoruz.  

Derneğimizin ön plana çıkması gibi bir düşüncede değiliz, yeter ki kentimizde kültür ve sanatsal etkinlikler yapılsın. Biz bunu bekliyoruz. “dedi.

OSMANİYE ETKİNLİKLERİ

Osmaniye’deki etkinlikler 11 Mayıs günü saat:11.00’da, Belediye Kent Müzesi bahçesinde; Resim, Karikatür ve Fotoğraf sergilerinin açılışı ile başlayacak.

ASO Osmaniye İl Temsilcisi ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’ın açılış konuşmasının ardından, Türkü ve şiirler seslendirilecek.

Saat: 13.00’de; Eğitimci-Yazar Ahmet Eroğlu; “Nazım’ın Bilinmeyen yanları” isimli bir söyleşi yapacak.

Saat:14.00’de;  THM Derleyicisi Dr. Halil Atılgan sunum yapacak.

Saat:18.00’de ise  Çukurova Halk Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği (ÇUHADER) tarafından THM programı başlayacak.

Etkinlikler; şiir ve türkülerin okunması ile devam edecek. Saat:11,00 ile 19.00 arasında iki gün boyunca sürecek olan etkinliklere katılmak isteyenler, kendi hünerlerini belirtmeleri ve organizasyona bildirmeleri koşulu ile gerçekleştirebilecekler.

Halkımıza açık ve ücretsiz olan bu etkinliklerimize  kültür ve sanatsever insanları bekliyoruz”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz’dan “Anneler Günü” mesajıÖnceki Haber

Vali Yılmaz’dan “Anneler Günü” mesajı

Osmaniye Belediyesi’nden Şehit Annelerine Anlamlı ZiyaretSonraki Haber

Osmaniye Belediyesi’nden Şehit Annelerin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar