DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

AK Parti Osmaniye’den İsrail Saldırılarının Birinci Yılı Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Osmaniye’den İsrail Saldırılarının Birinci Yılı Açıklaması
Abone ol
AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı, İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırıların birinci yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Osmaniye haberleri

AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı, İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırıların birinci yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in saldırıları sert bir dille kınanırken, Filistin halkının yanında olmaya devam edileceği mesajı verildi.

Düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Osmaniye İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa, İlçe Başkanı Alparslan Karaca, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice, Yönetim Kurulu ve Kadın Kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Başkan Binboğa, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İsrail’in 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırıların birinci yılında, can kaybı 42 binin üzerine çıkarken, 97 binden fazla sivil yaralandı.

Saldırılarda on binlerce masum Filistinli şehit düştü, milyonlarca Filistinli evlerinden edildi.

Çocuklar eğitimlerine devam edemedi, hayatta kalma mücadelesi vermeye başladı.

Bugün, İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırının birinci yılında bir araya gelmiş bulunmaktayız."

"İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında savunmasız sivilleri hedef almış ve uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır. İsrail, işlediği soykırım suçunun üzerini örtmek için 7 Ekim’i bahane etmektedir.

7 Ekim’in, İsrail’in katliam ve soykırım makinasının hızının ve şiddetinin arttığı bir gün olduğunu belirtmek istiyorum.

Bir yıl içinde 42 binden fazla masum Filistinli sivil, acımasız saldırılarda hayatını kaybetti." "Hiçbir şey 7 Ekim’de başlamadı!

Soykırım 77 yıldır devam ediyor. Bu işgal ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Topraklarından edilmiş, hakları gasp edilmiş milyonlarca Filistinliden söz ediyoruz. İsrail, uluslararası hamilerinden yüz bularak bugünlere kadar gelen bir suç şebekesidir.

Ne hak, ne hukuk, ne de adalet beklenebilir. Uluslararası hiçbir kurum bu insanlık dışı durumu durdurmak için yeterli çaba göstermemiştir."

"İsrail, 1930'ların Nazi Almanyası’ndan farksızdır. Tıpkı Nazi Almanyası gibi soykırımcı, saplantılı ve ırkçı bir ideolojiye sahiptir.

Saldırgan, şımarık ve küstah bir tavır sergilemektedir. Eğer İsrail durdurulmazsa, tüm bölgeyi ateşe atmaktan geri durmayacaktır.

Bugün bu katliama ses çıkarmayan hiçbir devletin kendini ciddi bir devlet olarak görme hakkı yoktur."

"İsrail durdurulmalıdır! Netanyahu hesap vermelidir! Devam eden bu vahşet karşısında ortak bir adım atamayan İslam dünyası ise bu durumdan dersler çıkarmalıdır.

Güçlü bir Türkiye’nin, daha adil bir dünya ve daha etkin bir İslam dünyası için ne kadar elzem olduğunu bir kez daha görüyoruz."

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye olarak her zaman ve her platformda Filistin’in haklı davasını savunduk, savunmaya da devam edeceğiz.

Türkiye, diplomatik yolların yanı sıra insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanında olmuştur.

Stratejik boyutlarıyla da konuyu en ince ayrıntısına kadar ele alıyoruz.

İsrail saldırganlığının ülkemize de yönelebileceği riskinin farkındayız."

"Cumhurbaşkanımızın yıllardır tekrar ettiği 'bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız' şiarını bir ahitleşme olarak görüyoruz.

Güçlü bir Türkiye’nin ve siyasi iradenin, hem bölgemiz hem de insanlık için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

Filistin sadece bir coğrafi bölge değildir; Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır." Başkan Binboğa, konuşmasının sonunda Filistin’in bağımsızlık mücadelesinin evrensel bir insan hakları mücadelesi olduğunun altını çizerek, İsrail’in işgal politikalarına karşı mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Belediyesinde Koordinasyon Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Osmaniye Belediyesinde Koordinasyon Topl...

6 Şubat, Osmaniye’nin Nüfusunu da VurduSonraki Haber

6 Şubat, Osmaniye’nin Nüfusunu da Vurdu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar