DOLAR32.2026
EURO35.0109
ALTIN2515.3
BIST10716.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Ahmet Davutoğlu: Kur korumalı mazot getireceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahmet Davutoğlu: Kur korumalı mazot getireceğiz
Abone ol
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Osmaniye’de partililere konuştu.
Osmaniye haberleri

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Osmaniye’de partililere konuştu.

Davutoğlu, kur korumalı mevduat düzenlemesini eleştirerek, “Çiftçilerimize bunların yaptığının aksine, kur korumalı mevduat değil, çiftçilerimiz için kur korumalı mazot getireceğiz, kur korumalı yem getireceğiz, kur korumalı gübre getireceğiz. Kurda herhangi bir artış olduğunda hiçbir çiftçimiz mazot fiyatı artışından kaygı duymayacak” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Osmaniye'de il başkanlığının düzenlediği ikinci yıl etkinliğine katıldı.



Fakıuşağı Mahallesindeki bir salonda gerçekleştirilen programda konuşan Davutoğlu, rantiyecilere karşı çiftçilerin hakkını hukukunu korumak için Gelecek Partisini kurduklarını belirtetek, “Bu aziz topraklar, bu bereketli Çukurova, bu Anadolu toprakları.

Binlerce yıldır ve onlarca kavime insanlığa beşik olmuş bu topraklarda bugün, eğer tarım bitmişse hayvancılık can çekişiyorsa, meralar boşsa, gençler bu toprakları terk etmeye yönelmişse bunun birinci sorumlusu bugünkü iktidardır, ikinci sorumlusu da bugünkü iktidarın yetersiz kadrolarıdır.

Geçen sene bu vakitler, mazot yedi lira yirmi kuruş civarındaydı. Bu sene otuz lira. Yem iki, iki buçuk lira civarındaydı, şimdi yedi buçuk lira. Gübre üç bin dört bin bandındaydı, şimdi on altı, on yedi bin bandında.



Yani bir yılda yüzde üç yüz, dört yüz zam görmüş, çiftçinin girdi fiyatları. Osmaniye'nin bereketli çiftçileri, bereketli besicileri bunun sorumlusu kim? Sakın ha dış mihraklar demesinler.

Çünkü Rus parası, savaşan Rus parası, ruble, Amerikan doları karşısında bir yılda yüzde 12 değer kazandı. Savaşa Ukrayna'nın parası drawi sadece yüzde 18 değer kaybetti.



Bu aziz al bayrağı üzerinde mührünün bulunduğu Türk lirası yüzde yüz değer kaybetti. Bunlar bugünkü cahil iktidarın yol açtığı büyük yıkım.” Dedi.

MİLLETİN HAZİNESİNDEN HİÇ KİMSENİN ZENGİN OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Gelecek Partisi olarak ilk hedeflerinin, zengini daha zengin yapan bu düzeni yıkıp yerine hakça, adil ve herkesin eşitçe refahı paylaştığı yeni bir düzeni getireceklerini ifade eden Davutoğlu konuşmaısnı şöyle sürdürdü: “Temiz siyaset belgesini açıkladık. Bembeyaz gömleklerle halkımızın karşısına çıktık. Şimdi size buradan söz veriyorum. Merkez Bankası'ndan yüz yirmi sekiz milyar doları tarumar edenlerden mutlaka hesap soracağız.

Altı ay içinde yüz altmış milyar Türk lirasını hazineden, sizlerin cebinden alıp faizcilere, rantiyecilere aktarılmasının hesabını mutlaka soracağız. Öyle bir siyasi ahlak yasası getireceğiz ki, siyasete giren herkes, girdiği anda, mal beyanında bulunacak, siyasi dönemi bittiğinde de mal beyanını tekrar verecek, bu milletin hazinesinden hiç kimsenin zengin olmasına asla izin vermeyeceğiz.



Çiftçilerimize bunların yaptığının aksine, kur korumalı mevduat değil, çiftçilerimiz için kur korumalı mazot getireceğiz, kur korumalı yem getireceğiz, kur korumalı gübre getireceğiz.

Kurda herhangi bir artış olduğunda hiçbir çiftçimiz mazot fiyatı artışından kaygı duymayacak. Yüzde üç yüz, dört yüz, bir yılda artış yaşanırken, hiç kimse bu topraklardaki çiftçileri tarımda tutamaz.

Çiftçilerimize hak ettiği desteği vereceğiz. Rantiye sınıfına giden kaynakları, yolsuzluklara giden kaynakları,  çiftçimize, esnafımıza, gençlerimize ayırt edeceğiz.

Gençlerimize çiftçilik desteği vereceğiz. Kadınlarımıza istihdam edildikleri toprakta, tarlada, sosyal sigorta haklarını vereceğiz. Bu ülkenin evlatlarının rızık için, geçim için başka ülkelerin kapılarında beklemesine asla izin vermeyeceğiz.



"Yeni bir gelecek aydınlık olarak sizlerin önünde bekliyor"

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, partiye katılan yeni üyelere rozetlerini taktı. Davutoğlu, daha sonra Düziçi programına katılmak üzere Osmaniye’den ayrıldı.





  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
20 yıl 4 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandıÖnceki Haber

20 yıl 4 ay hapis cezasıyla aranan firar...

Vali Yılmaz, Öğrencilerin Karne Heyecanını PaylaştıSonraki Haber

Vali Yılmaz, Öğrencilerin Karne Heyecanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar