DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Afganlı göçmenler, Osmaniye’de otobüsten indirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afganlı göçmenler, Osmaniye’de otobüsten indirildi
Abone ol
Yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan ve İstanbul’a gitmek isteyen Afganistanlı göçmenler, Osmaniye’de otobüsten indirilerek  kendi hallerine bırakıldı.
Osmaniye haberleri

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan ve İstanbul’a gitmek isteyen Afganistanlı göçmenler, Osmaniye’de otobüsten indirilerek  kendi hallerine bırakıldı.

Alınan bilgiye göre Afganistanlı 32 göçmen otobüsle İstanbul’a götürülürken, Osmaniye sınırlarına gelindiğinde zorla araçtan indirildiler.

Güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen polis, kimliklerini belirlenen şüpheli otobüs şoförü ve göçmenlerin ülkeye girişlerini organize eden iki kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince otogar civarında göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve düzensiz göçmenlerin doğudan batıya geçişlerinin engellenmesine yönelik çalışma yapıldı.

Bu kapsamda yapılan uygulama sırasında, resmi makamlarca verilmiş kimlik belgesi bulunmayan 32 Afganistan uyruklu şahıs yakalanmıştır.

Emniyete götürülerek ifadeleri alınan kaçak göçmenlerin, Türkiye’ye yaklaşık 1 hafta önce İran üzerinden kaçakçılara kişi başı bin dolar vererek illegal giriş yaptıklarını, 3-4 gündür aç bırakıldıklarını, şehirlerarası otobüs firmasınca paraları alınarak İstanbul diyerek Osmaniye’de otogarında zorla indirildiklerini söylediler.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve otogar çevresinde ki kamera kayıtlarını izleyen polis, otogar karşısındaki yol kenarında düzensiz göçmenleri indirdiği tespit edilen şehirlerarası otobüs firması şöforü A.Ş.(40) ve şahısların ülkeye girişlerini organize ettikleri tespit edilen İran uyruklu H.C. ile K.A. olduğunu tespit etti.

Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatırken, haklarında “Göçmen Kaçakçılığı suçunda adli işlem yapıldı.

Afganistan uyruklu 32 kişinin insani ihtiyaçları şubede karşılandıktan sonra, idari ve sınır dışı işlemleri için Malatya İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine teslim edildiler.   


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Motosiklet hırsızlığını JASAT çözdüÖnceki Haber

Motosiklet hırsızlığını JASAT çözdü

Yakalanan uyuşturucu tacirlerine tutuklamaSonraki Haber

Yakalanan uyuşturucu tacirlerine tutukla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar