DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

30 Ağustos’un 102. Yılı Osmaniye’de Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
30 Ağustos’un 102. Yılı Osmaniye’de Kutlandı
Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü, Osmaniye’de de büyük bir coşkuyla kutlandı.
Osmaniye haberleri

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü, Osmaniye’de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, 12. Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve birçok protokol üyesi katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Şeref Defteri’ni imzaladı.

Vali Yılmaz, yaptığı konuşmada, "30 Ağustos, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadelenin en büyük zaferlerinden biridir.

Bu zafer, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının azim ve kararlılığı sayesinde kazanılmıştır," ifadelerini kullandı.

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, 12. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Kutlama programı, Valilikteki tebriklerin ardından Devlet Bahçeli Bulvarı’nda sürdü.

Buradaki tören, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten ve Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in tören birliklerini denetleyerek halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Piyade Üsteğmen Abdullah Dönmez günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Üsteğmen Dönmez, konuşmasında, "Asil Türk Milleti, Kahraman Türk Ordusu’yla birlikte, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 102 yıl önce bugün büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır," dedi.

Dönmez, ayrıca, "Bu kutsal tarihi gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz," ifadelerini kullandı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı da okundu.

Tören, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi, Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisinin şiir okuması, halk oyunları gösterileri ve jandarma ekiplerinin gösterisiyle devam etti.

Kutlamalar, askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

Vatandaşlar, askeri birliklerin geçişini coşkuyla alkışladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’nın Aksu ilçesinde orman yangını çıktıÖnceki Haber

Antalya’nın Aksu ilçesinde orman yangını...

Osmaniye Emniyeti Kaçak Göçmenleri YakaladıSonraki Haber

Osmaniye Emniyeti Kaçak Göçmenleri Yakal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar