DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Zorlarsanız, zorlanırsınız!

Halkın sesini, dilini, direncini ve sorunlarını yöneticilerin bilgilerine sunmak üzere köprü görevi yapmakta olan meslektaşlarıma duyarsızlık gösteren yöneticilerin geleceği beni kaygılandırır!

Bizim yazdıklarımıza kulaklarını tıkayanlar ile kulak veren yöneticiler arasında elbette halkın gözünde, hatta yüreğinde farklı tepkiler oluşmaktadır.

Bazı olayların yaşanmış olması ve sorunun çözümlenmemiş olması halinde, vatandaş medya yoluyla derdini anlatmaya çalışır. Bu arada, yetkili, etkili ve görevliler yanıt olarak, kendilerine göre bir “kılıf” bulmak suretiyle, neredeyse vatandaşı “haksız” çıkarmaya yönelik açıklamalar yapar.

Vatandaşlarımız, kendilerini yönetenlerin kurumlarındaki amir ve memurlara ne kadar sözünün geçebildiği veya yönetim uygulamalarının ne ölçüde gerçekleştiğini takip edemeyebilir.

Öncelikle, sizlerle paylaşacağım yaşanmış olaylardaki örneklerin sonuna kadar arkasında ve sorumlusu olarak, kanıtlayacağımın bilinmesini isterim.

İşte Osmaniye’de yaşanan olaylar ve yetkililerin davranışları:

Toroslar Elektrik A.Ş. firmasının, 186 nolu telefon numarası; 7 Haziran 2024 günü saat:19.11’de aranarak yapılan görüşmede; “Evin önündeki bir ağacın kollarının elektrik telleri ile temas ettiği ve tehlike oluşturduğu, traşlama yapılması kaydı verildi. Kayıt No: 9314201104. Başvurunun işleme alındığı ve ekiplerin  sahaya yönlendirildiği mesajı alındı.

Tarih 13 Haziran, ihbarla ilgili ilgili telefon yeniden arandı ve görüşüldü. Bu arada gönderilen mesajda; “Tellerle temasının bulunmadığı ve Temmuz ayında işlem yapılacağı”yönünde yapılan inceleme sonunda anlaşıldığı yazısı geldi.

Vatandaş, tellerin tehlikesinin önlenmesi için “Temmuz ayını” beklemeye başlarken, bu kez Toroslar Elektrik A.Ş.’den arayan görevli; “Şikayetinizdeki tehlike devam ediyor mu, ihbarınız hala geçerli mi? Diye; 22 Haziran 2024 günü arama olayı yaşandı.

İhbarla ilgili herhangi bir çalışma yapılmamışken, vatandaşla böylesine bir telefon görüşmesi olayındaki “ciddiyetsizlik!” olayını merak ediyorum! Bu arada tellerin tehlikesindeki sorun bu gün itibarı bile çözümlenmiş değil!

Bir başka olay ise Osmaniye Belediyesi, Özel Halk Otobüsleri “Kent Kart” hizmet noktası ile ilgili. Cumhuriyet Meydanı’ndaki yerde oluştu. Halk otobüsleri için “Öğrenci kartı” çıkarmak üzere; kimlik kartı, okul yönetimi belgesi fotoğrafla başvuru yapıldı.

Görevli, önündeki belgelere göre kimlik kartı hazırlayıp 70 Tl ücretini aldı.  Kart üzerindeki isim, kimlikteki isim ile hiç uyuşmuyordu.

Olayın farkedilmesi üzerine “Kent Kart” merkezine yeniden gelindiğinde, görevli çalışan; “Bu kartı ben vermedim, öğleden sonra gelen arkadaşa gösterin!”diye yanıt verdi.

Öğleden sonraki saate kadar beklenildiğinde, kartı veren görevli, hatanın kendisinde olduğunu, ancak düzeltilmesi için yeniden 70 Tl verilerek kart çıkarılması önerisinde bulundu.

Öğrencinin ismi “Onur” olarak yazılması gerekirken, önündeki belgelerden yanlış okuyarak “Ömür” olarak yazarak kimlik çıkaran görevli, kendi hatasının düzeltilmesi için vatandaşa yeni bir masraf çıkarmasının doğru olup olmadığını merak ediyoruz!?

Bu öğrencinin, elindeki kart ile dolmuşlara biniş yapacağı önerisinde bulunan görevli, otobüs şoförünün gerçek kimlik isteyip karşılaştırması durumunda, “sahtekarlık olayı” karşısında, öğrencinin o andaki psikolojik durumunun düşünebilmesini Osmaniye Belediye Başkanlığı’ndan beklemekteyiz!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar