DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Yaşadıklarını yanıltmak isteyenler!

Bu ay içerisinde tartışılan olayları inceleyip not aldığımızda; “Kadın cinayetleri, emekli maaşlarının yetersizliği, asgari ücrete ara zam verilmesi” gibi olaylar siyasetin gündemini oluşturdu.

Yaz mevsimi ile başlayan, anız ve orman yangınları neticesinde; can kayıpları ve uzun uğraşlar sonunda söndürülmeye çalışılan yangınların çıkış nedenleri gündem oluşturuyor.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle yollarda oluşan trafik kazalarında canlarını kaybeden veya yaralanan insanlar konuşuldu.

AKP iktidarı döneminde yapılan projeler neticesinde, “Yap-işlet-devret” modeli kapsamındaki 44 firmadan 37’sinin “zarar beyan” ederek vergi vermedikleri tartışılmaya başlandı!

İnsanlar geçtikleri köprüler, oto yollar, hava alanları, şehir hastaneleri için hizmet aldıklarında paralarını peşin olarak öderken, mevcut iktidarın anlaşması gereği; “Vaadedilen sayıya ulaşılamaması halinde” açığın kapatılması olayı yaşanmasına rağmen, bu işletmeleri yürütmekte olan 37 firmanın “zarar göstermesi-vergi ödememesi” olayını anlamakta zorlanıyorum! Birileri bana açıklasın da, aklımı daha fazla zorlamayım!..

Kendi adıma konuşmam gerekirse; yaşadığım toprakta kimseyi hor görmeden, elimdeki olanakları kullanarak ve halkın sorunlarına çözüm önerileri getirmeye çalışarak gazetecilik yaptığımı söylerim.

Bizim ülkemizde bazı; yazılı, görsel ve işitsel medya kanallarını takip ettiğinizi sanıyorum.

Özel Okullardaki öğretmenlerin “ücret tepkileri” eylemleri oluyor. Üreticinin mazota yapılan zam tepkisi oluyor. Bu örnekleri çoğaltmak yerine okurlarıma önerilerim olacak!

Sizler, düşünen ve düşündüklerini eyleme dönüştüren insanlarsınız!.. Muhalif tv kanallarını izlemek yerine, bazı günlerde de iktidar yanlısı olarak gördüğünüz Tv kanallarındaki haberleri izleme zahmetinde bulunursanız, öylesine “geleceğimizin gerçeğini öğrenebilirsiniz ki!...”

Osmaniye’miz, doğup büyüdüğümüz ve sevdiğimiz kentimiz… Ben gazeteci olarak haber yazmaya başladığım yıllarda Belediye Başkanı Çardak Köyünden Hasan Çenet’ti…

Aradan 40 yıl gibi bir süre geçti, arada farklı partilerden isimler Belediye Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bu kentte gelen her yeni Belediye Başkanı’nın “vatandaşla-basınla” ilişkilerinde farkındalıklar yaşanır oldu.

Osmaniye’miz İL olsa bile, “kasaba kültürü” ile sosyal yaşantısını sürdürdü!

Bu kente gerçekten hizmet etmek için göreve gelen Belediye Başkanları, önce kendi partileri ve kendileri için “çıkar amaçlı” bazı medya çalışanlarının çaprazına alınmaya çalışıldı!..

Bu İL’de; Kamu yöneticileri yıllardır “sıfatlarını” kullanırcasına,  olayları yazan gazeteciler hakkında “Dava” açtılar!

Osmaniye’de görev yapmak üzere gelen bazı yöneticilerin, vatandaş yerine başka işler peşinde olduğu iddiaları gündeme geldi!.

Osmaniye siyasetinin Türkiye gündemini belirlediğini söyleyenlerin, “AKP iktidarında Kim, Kim’i yönetiyor!?” sorusunu akla geliyor!..

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar