DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Vatanseverlik arıyorum!...

Yurt genelinde yapılacak olan yerel seçimlere 30 gün gibi bir süre kaldı.

Adaylar seçimi kazanabilme uğruna yoğun uğraş içerisine girdiler.

Siyasi anlamdaki karşılıklı restleşmeler ile birlikte, iktidarın elindeki kozu kullanabilme adına kullandığı sözcüklerin, kendisine zarar verdiğinin farkında bile olmadan il-ilçe toplantılarında buluşmalar yaşanıyor.

Yerel seçimlerdeki adaylar, seçilebilme kaygısını bırakarak; aday oldukları kente ne gibi artı değerler katabileceklerini anlatmalarını bekliyoruz.

6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden bir yılı geçen süreçte, yaşadığım kent Osmaniye’de yeni bir gelişme olup olmadığını gözlemliyorum.

Konteynır çarşı, kent ve yeraltındaki otopark içerisine yerleştirilen kabinlerdeki esnafın yaşantılarını görüyorum.

Toprağa dikilmeyen tohumun, “gül olarak” açtığını söylemek kadar, insanları, daha doğrusu gerçeği görenleri “inandıramazsınız!”

Osmaniye ili, resmi rakamlara göre depremde Bin 10 can verdi.

Yaralıların sayıları ise resmi olarak açıklanmadı, açıklandı ise de benim bilgim yok! Yıkılan bina sayısını bilemediğimiz gibi, Valilik tarafından bizlere yapılan açıklamada; deprem sonrası 10 binanın yıkılacağı bilgisi aktarıldı.

Bu olayların yaşandığı Osmaniye, depremden yararlanabilme konusunda; önceliklerin ikinci sırasında yerini aldı.

İktidara her koşulda destek veren, ittifakta yerini alan ve Osmaniye Milletvekili olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin doğduğu memleketi il’e depremle ilgili; “Artı veya öncelikle çalışmalar yapıp yapmadığının, Valilik veya 15 yıldır iktidarda olan yerel iktidar partili Belediye Başkanı tarafından açıklanmasını” önemi gereği halkımız beklemektedir.

Merkezi Hükümetin başındakiler, yerelde de iktidarı elinde olması için uğraşıyor.

Aynı siyasi iktidar; başka ülkedeki iç savaştan kaçarak gelen göçmenlere verdiği desteği, kendi vatandaşlarına ne ölçüde verebiliyor!?

Emekli maaşlarına yapılacak olan artışların; “Bütçeye yük” olduğunu söylenen siyasi iktidar, ekonomik gelişmelerdeki diğer olayları aklının neresinde gizliyor!?

Yerel seçimlerdeki adayların çekilmesi noktasında ne gibi gelişmeler yaşanıyor? Seçilmek mi, seçildikten sonra halkı mutlu şekilde yönetebilmek mi önemli olduğu noktası neden düşünülmüyor!?

Bir Köy, Kasaba, Şehir veya Kentte çok sayıda yönetime aday başvurusu oluyorsa, o yerleşim birimi “iyi yönetilmemiş” anlamına gelir.

Osmaniye’de benim gördüklerime göre, Belediye Başkanlığı için çok sayıda siyasi parti ile birlikte, bir kişinin de Bağımsız olarak bir aday olduğunu görüyorum.

İktidarın destekçisi MHP’li Belediye’nin 15 yıldır yönettiği Osmaniye’nin iyi yönetilmediğini anlayamamış olmak sizlere kalmış!.

Cumhurbaşkanı’nın sözlerine bakılırsa, iktidarla uyum içerisinde olmayan yerel yönetimlerin yeterli desteği alamayacağı yönünde açıklamalarını duymaktayız.

Osmaniye Belediyesi iktidarla uyum içerisinde değil miydi ki, bu kent deprem sonrasındaki yaralarını sarabilme adına bazı desteklerden yoksun bırakıldı?

Ayrıca, Osmaniye’de hangi Adayı göstermiş olsa kazanabilecek oy potansiyeline sahip Ak Parti’nin, aday çıkarmamış olması ve MHP’li adayı desteklemiş olması, benim aklımı karıştırırken sizlerde ne gibi etki yaptığını meraksıyorum!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar