DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Umumi tuvaletsiz kent olmak!

Osmaniye ili, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Milletvekili seçildiği memleketi. 

Son üç dönemdir,  MHP’li Başkan Kadir Kara’nın yerel yönetiminde olduğu Osmaniye merkez, son seçimlerde yine MHP’den aday olan İbrahim Çenet’in kazanması ile aynı siyasi parti anlayışı ile bir dönem daha devam edecek.

Osmaniye kent merkezinin önemli sorunlarından birinin, “Umumi tuvalet” olması ile ilgili vatandaşların sızlanmalarını gündeme getirmek isterken, Belediye Başkanı İbrahim Çenet’e de buradan bilgilendirme yapmak istiyorum.

Yerel yönetimler, şehirlerindeki “umumi tuvalet” sorununu bile çözememişlerse, hangi sorunu çözebilirler!? Diye bir soru akla geliyor.

Şehir merkezinde dolaşan vatandaşlar veya il dışından gelenlerin tuvalet ihtiyaçları olduğunda gidebilecekleri yerleri bana söyleyebilir misiniz!?

Büyük Cami (Enver-Ül Hamit) burası tadilatta ve kapalı. Açık olduğu sürelerde ise saatler 17.00’leri gösterdiğinde kapılarına kilit vuruluyordu.

Zafer Camisi tuvaleti açık. Ancak akşam belli saatlerden sonra darabaları kapatılıyor ve girişler yapılamıyor!

Kent merkezinde sadece Zafer Cami tuvaletinin bulunduğunu düşündüğümüzde, yerel yönetimin yıllardır “umumi tuvalet” yapmaması olayı, hizmet verme noktasında kafaları karıştırıyor!

Osmaniye kent merkezindeki “umumi tuvalet yokluğu” ister Belediye, isterse Belediye tarafından özelleşme yoluyla bir firmaya verilmesi olarak ta olsa, “İVEDİ” gereksinim olarak görmekteyiz!

Belediye Başkanı Çenet, eğer bu yazımı okursa kentimizdeki bu soruna bir şekilde çözüm bulabilmesi noktasında önemli ölçüde şansının olduğunu da anımsatmak isterim!

Deprem sonrası yıkılan binalar ve yapılan-yapılacak olan projelerinde  “umumi tuvalet” gereksinimlerini çözebilir!

Osmaniye’nin “Büyük Şehir” olmasına karşı olanlardan biriyim. İl olduk ta ne oldu ki!?

Şu anda bana tepki gösteren siyasi parti yöneticileri, Kamu kurumlarının Müdürleri; “Bu kentin insanları ile 50 yıldır” görüşüp sohbet etmemişlerdir!

Osmaniye Mahallesi (Köy)’de umumi tuvalet varken, Osmaniye İl merkezinde umumi tuvalet olmaması bu kenti yıllardır yönetin yerel yönetimlerinde görev alanların yüzlerini kızartmıyor mu!?

Sizin tuzunuz kuru, iktidarın her söylediğine inanan ve kendi düşüncenizle hareket etmeyenlerde iseniz, sözüm yok!

Kocaeli ili Karamürsel İlçesi Osmaniye Mahallesi (Köyü) ile ilgili bilgi alıyorum.

Yıl 2019, Osmaniye Mahallesi (Köyü) ile ilgili olarak Kaymakamlık bülteninde; “Köyde umumi tuvalet bulunmaktadır. 20 sene önce yapılmıştır.”denilmektedir.

“OSMANİYE’NİN KÖY TARİHİ Karamürsel’in orman köyü olan Osmaniye, “60 haneye sahip olmasına rağmen, faal hane sayısı kış aylarında 5 e kadar düşer..”bilgilerini de alıyoruz.

Karamürsel’in 60 haneli Osmaniye Köyünde “umumi tuvalet” var ise, bugün  Osmaniye Merkezde,285 bin 430  kişi yaşarken şehir merkezindeki vatandaşların nereye “ihtiyaç gidereceğini” sormak istiyoruz!?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar