DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Üç gün öncesindeyiz

Yerel seçimlerin yeni bir döneminde ve yerel yönetimlerin belirlenme sürecine üç gün kaldı.

Adayların; ”Bir şey değişecek, he şey değişecek! Sözlerini aklımdan geçirmeye çalışıyorum. “Merkezi yönetimle uyumlu yerel iktidarların hizmetlerden fazla alabileceği!” sözlerini okumaya çalışıyorum.

Salı gününün gecesinde Osmaniye’de sağanak yağış ile birlikte fırtına etkili oldu. Adayların cadde ve sokaklara astıkları dev pankartlar yırtıldı, asılan iplere dolandı.

Devlet Bahçeli Meydanı, eski Valilik binası bahçesindeki “Ramazan çadırı” hasar gördü, çadır söküldü demirleriyle kaldı. Gün boyu yapılan çalışmalarla çadırın üzeri yeniden kapatıldı.

Karaçay dere yatağındaki sel suları debisini yükselterek çevresine korkular saldı. Karaçay mesire alanına giden köprünün altından akan sular nedeniyle köprü kısa süreliğine kontrol altına alınmaya çalışıldı.

Yine Karaçay dere yatağı yanına yapılan doğal ve yürüyüş alanı üzerindeki bent çöktü, Karaçay deresindeki yağmur suyu çevresini yıkarak zarar oluşturdu.

Doğa ile baş edebilmek için teknolojinin nasıl kullanılabileceğini teknik olarak araştırıp, uygulamadığımız zaman başımıza gelen doğan felaketlerde “suçlu aramak!” zor olabilir!

Örneğin, 6 Şubat 2023 depremlerinde; “Asrın felaketi” denilerek, işin içinden çıkılmamalı. Hatay ilimiz başta olmak üzere, bazı illerimizde hala cenazelerine ulaşamayanlar ile yaşayıp yaşamadıkları bilinmeyen insanlarımız yakınları tarafından aranıyor.

Vatandaş olarak, beni yönetmesi için sandıkta tercih ettiğim adayın kazanması halinde hizmet beklemek en doğal hakkım olsa gerek!

Depremin üzerinden bir yıl, bir ayı geçen sürede yaşadığımız Osmaniye’de vatandaşların ne gibi sorunlarının devam ettiğini veya çözümlenebildiğini yetkililerin raporları ile basın önünde açıklandığına  rastlamadım!

Örneğin Osmaniye’nin yolları. Cadde ve sokaklarındaki deprem olayı dışında oluşan hasarlar bile, bir yıl bir ay sonrasında ne derece düzenlenebildi!?

Yağışlı günlerdeki su birikintileri nedeniyle, vatandaşlar perişan oluyor. Kaldırımlar araçların par yeri olmuş, üstelik motosikletlilerin güzergahı halinde işlev görür duruma gelmiş. Vatandaş yola iniyor, buruda da yağmur suları ile ayakkabıları ıslanıyor.

Osmaniye’nin kent merkezinden örnek vermem gerekirse, bir çok Mahalle’de “İNTERNET” hizmeti alınamıyor.

İnternet faturaları aylık olarak müşteriye belli miktarda yansırken, hizmet noktasındaki aksaklıklarla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığı için, Bir yıl bir aydır internet faturalarında abonelerin firmalara karşı ödedikleri faturalarda, kentteki yetkililerin ilgisiz ve duyarsızlığı düşünülüyor!.

Benim ve sorunlarını dinlediğim vatandaşlarım adına söylemem gerekirse; “Söz değil, hizmet bekliyoruz!..

Osmaniye’de “Resmi olarak; Bin 10, ancak diyebileceğimiz şekilde daha fazla sayıda” depremde kaybedilen canların acıları yaşanırken; “Deprem Bölgesi’ne verilen hizmetlerden yararlanamamış olması veya devre dışı bırakılması olayı ile ilgili” seçmenin sıkıntılarına birileri açıklaması yapması bekleniyor…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar