DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Tepki verip dertlendikleriniz!

Kişilerin tepki verdikleri, dert yandıkları veya yakındıkları olaylar farklı şekillerde yaşanabiliyor.

Kimileri ekonominin iyi gitmediğinden, maaşlarının yetersizliğinden, sık sık yapılan zamlardan dert  yanıp tepkilerini gösterirler.

İnsanoğlu, kendi ürettiklerini doğru ve amacına uygun olarak kullanamayınca, zararını da yine kendisi görür.

Dünyanın değişik ülkelerindeki savaşlara baktığımızda, insanlar kendi ürettikleri silah veya bombaları yine kendileri gibi insan olanları öldürerek tüketmeye çalışıyorlar.

Baskıcı, üstünlük sağlama ve sömürü altında yaşatarak kendilerinin daha iyi yaşayabilmeleri için üretilen silahları satıp tüketebilme adına akıllarını çalıştıranlara karşı, “savaş karşıtları” mücadelelerinde yetersin kalıyor.

Biraz da yaşadığımız kentteki insanların dertlenip tepki verdikleri olaylara göz atmak istiyorum.

Cadde ve sokaklarda yürürken esnaf veya vatandaşlardan dinlediğim sızlanma veya şikayetleri aktarmak istiyorum.

Yaz sıcaklarından bunalan vatandaşlarımızın en fazla konaklamak için gittikleri Zorkun ve çevresindeki yaylalık yerlere gidebilmek için özel araçlarınızın bulunması zorunlu gibi görünüyor.

Zorkun yaylasına bu yıl  taksi ile toplu gidişlerdeki kişi başı 200 Tl olması, yolculara ağır geliyor. Zorkun yaylasına minibüsle toplu taşıma başlatılırken, vatandaş için minibüslerin ücretleri daha cazip geliyor.

Bu arada akaryakıt ücretleri nedeniyle Zorkun yaylasına taşıma yapılması olayında sürücüler de dert yanıyor. Osmaniye’den yaylaya gidiş olayında sıkıntı yok.

Ancak özellikle Pazar günleri akşam dönüşlerinde vatandaş sıkıntı yaşıyor. Akşam saatlerinde kentten yaylaya yolcu bulamayan araçlar, boş gitmek istemiyorlar.

Hal böyle olunca da akşam saatlerinde vatandaşlar kente dönebilmek için perişan duruma düşüyorlar.

Bu konuda Belediye’nin bir çözüm bulması isteniyor. Özellikle Pazar günleri Zorkun’dan kente dönüş olayındaki araç sıkıntısı olayını anımsatmam istendi.

Bir diğer olay ise  Temmuz ayının ilk gününde başlatılan; Berber, kuaför ve güzellik salonlarının Pazar günleri tatil edilmesinden dert yanılıyor. Kuaför ve güzellik salonlarının geçtiğimiz yıllarda “Salı” günleri tatil edildiği anımsatılarak, eski uygulamaya dönülmesi isteniyor.

Bir başka olay ise Toroslar Elektrik A.Ş.’nin  ani elektrik kesintilerinden. Sıcak havada ürünlerinin bozulması olayı ile karşılaştıklarını belirten esnaf, enerji kesintileri konusunda dert yanıyor.

Tedaş ile ilgili bir başka şikayet ise, teller ile temas eden ağaçların budanması konusunda yapılan ihbarlar karşısında yetkililerin duyarsız kalmaları olarak dile getiriliyor.

Her yaşanan olumsuz olayın bir çözüm adresi olduğuna göre, Osmaniye’de yaşanan bu tür sızlanmalara şu bunaltıcı yaz sıcaklar da düşünülerek çözüm bulunmalıdır.

Sıcak havada bunalıma giren insanların normal davranışlardan uzaklaşarak çevresine zarar vermesini istemeyen yöneticiler bu tür sorunların üzerine gitmelidir!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar