DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Şubat’a veda edemiyoruz!

Bugün “güdük ay” olarak isimlendirdiğimiz Şubat’ın 28’ini yaşamaya çalışıyoruz. Bu yıl Şubat ayı 29 günden oluştuğu için, bu gün de doğanlar doğum günlerini daha farklı kutlayabilecekler.

Bugünün benim için ayrı bir unutulmazlığı var. Dünyaca ünlü, edebiyatçı hemşehrimiz Yaşar Kemal’in aramızdan ayrılışının 9.’ncu yıldönümü.

6 Şubat’ta oluşan depremlerde kaybettiğimiz canlar gibi, edebiyatın ulu çınarı Yaşar Kemal’de  önemli değerler arasında sayılmalı diye düşünüyorum. 

6 Şubat depremlerinde sadece kentimizde değil, 11 ilimizde değerli canlarımızı toprağa verdik.

Yaşadığımız bu olayların anılarını belleğimizden silebilmemiz olası değil!  Depremzede gazeteci olarak yaşadıklarım ve kaybettiklerimi anlatmaya kalksam, sütunlar yetersiz kalacaktır!

Yerel seçimler öncesinde siyasetle birlikte havalarda ısınıyor. Yerelde iktidarda olan yöneticiler bile geçmişi eleştirircesine, yeni projelerinden sözetmeye başladılar. 

Merkezi yönetim ise yerel seçimleri daha yükseğe taşıyarak, siyasi partiler arasında değişik boyutlara çekmeye çekercesine konuşmalar yapmaya başladı.

Merkezi yönetimin hizmetinde olan ve her koşulda destekleyen siyasi partilerin yerel seçimlerdeki “oy alabilme uğruna” söyledikleri sözler beni doyur muyor!

Adı üstünde “Yerel seçim!” diyorsak eğer, yerel yöneticiliğe aday olan adayların merkezi yönetim tarafından “tehdit edercesine” eleştirilmesini doğru bulmuyorum.

Osmaniye için konuşalım; depremin üzerinden bir yıl geçti. Kentteki enkaz yığınları veya hasar gören binalara rastlıyoruz. Kentin önemli sayılabilecek yolları henüz asfaltla tanışamadı. Trafikteki karmaşa sürüyor, 15 yıldır kenti yöneten Belediye Başkanı’nı görebilmek ise ayrı bir olay olarak karşımıza çıkıyor.

Benim meslek deneyimimi düşündüğümde, bir il, ilçe veya Belde Belediye Başkanı yılda birkaç kez basın toplantıları düzenler, projeleri ile ilgili bilgilendirme yapar.

10 Ocak “Çalışan Gazeteciler günü” nedeniyle zaman ayırıp basın mensupları ile birlikte olur, sorunlarını sorar!

6 Şubat depremleri sonrasında Osmaniye’nin Belediye Başkanı veya Başkan yardımcılarından biri; kentte gazetecilik yapan kaç arkadaşımızı arayıp “Geçmiş olsun, bir sıkıntın var mı!?”diye sorup sormadığını merak edenler meslektaşlarıma sorarak öğrenebilirler.

Bir kentin Belediye Başkanı olacaksın, hizmetlerinde ilgili yıllardır haber yapan basın mensuplarının yaşadığı sıkıntıları sormadığın gibi, deprem sonrası bile hallerini sormayacaksın!

Merkezi yönetimi yakınlıksa eğer, Osmaniye Belediyesi yıllardır siyasi partisinin Genel Başkanlığında iktidara “tam destek!” verirken,

bu kentin 6 şubat depremleri yaşayan diğer iller arasında hizmet noktasında 2. Sırada olmasının gerekçelerini birilerinin açıklamasını istemek hakkımız olsa gerek!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar