DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Söz veren Vekiller

Türkiye’de 28. Dönem Milletvekilleri, TBMM’nin açılışında yemin ederek göreve  başladılar. Tv ekranlarından Milletvekillerinin yemin törenini seçildikleri illerin alfabetik sırasına göre izledik.

Kimileri ellerindeki yemin metnini bile zor okuyorlardı, ama sonuçta ettikleri yemini okuyup, beyinlerindeki süzgeçten getirdikten sonra dillerinden döktüler.

Yemin metninde yazılan sözcülere seçildikleri görev yaptıkları dönem içerisinde ne derece uyup uymadıklarına süreç içerisinde tanık olacağız.

Milletvekillerinin Meclis kürsüsündeki yeminleri bir yana, aday olduklarında seçilmek istedikleri bölgedeki seçim çalışmaları sırasında da verdikleri sözler ve ettikleri yeminler vardı.

Seçmenin tercihini alabilmek için konuşma yaparken, bölgelerine getirmeyi düşündükleri hizmetler noktasında verdikleri sözleri dönemleri süresince ne kadar yerine getirip getiremeyecekleri ise bundan sonra vatandaşlar tarafından takip edilecektir.

Seçmen tercihini yaptı, seçim bölgelerinde sandığa gidip oyunu kullandı. Her ilde belirlenen sayıdaki Milletvekilleri de Meclis’e gönderdi.

Bu arada hangi siyasi parti temsilcisi olarak TBMM’ne gitmiş olsa da sonuçta her vekil kendi seçim bölgesi, ardından da Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan halkın sıkıntılarına çözüm odaklı çalışmalar yapmak üzere göreve talip oldular.

Seçilerek Meclis’e giden tüm vekillere bundan sonra başarı dilemek düşer bize.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi, yeni dönemde de vekillerin konuşmaları sırasında olumsuz olayları, küfür ve yumruklaşmaları görmek istemiyor vatandaşlarımız.

Birileri çıkıp sorunları dile getirirken, sabırla dinlenmeli, sataşma yapılmadan eleştiriler yapılmalı ve bu eleştirilere yine sükunet ve hoşgörü içerisinde yanıtlar verilmesini bekliyor vatandaşlarımız.

81 ili temsilen Meclis’e gönderilen vekilleri kavga etmeleri, inatlaşmaları ve birbirlerine sataşmaları için tercih etmedi vatandaşlarımız.

Yeni dönemdeki çalışmalarda, eski dönemlerdeki meclis oturumlarındaki olumsuz olaylardan ders çıkarılarak, ülkemizin geleceği için sağlıklı hizmetler bekleniyor.

Meclis’e gönderilen kişilerin sorunları çözebileceği, yetenek, bilgi ve becerilerinin olduğuna inanılarak tercih edildiği unutulmamalıdır.

Her kişi, her sözünde doğru söyleyemeyebilir veya her söylediği doğru veya gerçeği yansıtmayabilir.

Yapılan bir konuşmaya karşılık eleştiri yapılması halinde, karşılık verenin de sözlerine dikkat edip, hatalı ise bunu kabullenmeli ve özeleştirisi verebilmelidir.

Bugünkü koşullarda ivedi sorunlara odaklanılmalı, fikir ayrılıkları nedeniyle tartışma ve atışmalar ilk günlerden başlatılmamasına özen gösterilmelidir.

Türk seçmeni 5 yıl boyunca görev verdiği ve Meclis’te kendilerini temsil yetkisi verdiği kişilerden beklentilerine çözüm bekliyor.

Barış içerisinde, sağlıklı ve başarılı çalışmalar dileği ile yeni Meclis’te görev yapacak olan Milletvekillerine başarılar diliyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar