DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Siyasetçinin yaşayıp, yaşattıkları

Siyasetle uğraşan kişilerin, toplum içerisinde attıkları her adıma, ağzından çıkacak her sözcüğe dikkat edip özen göstermesi önem taşımaktadır.

Seçmenin gözünde siyasetçinin sözleri ve yaşantısı takip edilir, sandığa gidildiğinde de siyasetçiye yansıtılır.

Siyasetçi; bir kuruluşu veya esnafı ziyaret ediyor, yanı başındaki bir başka kuruluş  veya  esnafa “selam” verme gibi bir davranışı olmamışsa, komşu olayı değerlendirir.

Seçimlere 6 ay kala ortaya çıkıp vatandaşlarla buluşan ve projelerini anlatan siyasetçi ile uzun bir süreç içerisinde vatandaşlarla birlikte olanlar arasında farklılık görebiliriz.

Siyasi partilerin aldıkları oy oranı veya iktidarda olup olmadığının da adaylar için vatandaşın gözünde etkisi görebiliyoruz.

Bir başka olay ise, partisini koşulsuz bağlılık gösteren vatandaşların etkilerini görmekteyiz.

Partisine söz söyletmeyenler, hatalarını görmezden gelenler ve partisinin gösterdiği adayın kazanması halinde hizmet edip edemeyeceğini sorgulamadan oy verenleri de görmekteyiz.

Seçimlerin öncesini düşündüğümüz kadar, sonunu da düşünmemiz gerekir.

Adaylık sürecinde yaşananları izlerken, seçildikten sonra sözlerinde durup duramayacağı, başarılı çalışmalara imza atıp atamayacağını sözlerinden ve hareketlerinden iyi okumadığınız zaman, rüyadan uyanmış gibi olduğunuzda ise geç kalabilirsiniz.

Seçimlerde partisi ve partilileri tarafından tercih edilen adayların önce taraf olan seçmenine ve parti örgütüne vefa borcu bulunmaktadır.

Çalışabilmek için aklı ve becerisini kullanarak vatandaşa ve ülkeye hizmet etmesi beklenir.

Eğer hüneri yoksa, becerisi bulunmuyorsa iktidar partisinden de seçilse, muhalefet partisinden de seçilmiş olsa başarı beklenemez.

Muhalefet partisinden seçildikten bir süre sonra, başarısız çalışmaları nedeniyle destek alacağını sanarak iktidar partisine geçen siyasilerin bu davranışını etik bulmuyorum.

Ne yazık ki bu tür olaylar yıllardır Türkiye’de yaşanırken, istifa ettiği partisini üzerken, katıldığı partiyi de sevindiriyor.

Son olarak İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu’nun partisinden istifa ederek Ak Parti’ye geçmesi olayını görüyoruz.

Hatipoğlu’nun milletvekili seçildiği partisinden 6 ay sonra istifa edip iktidar partisi çatısı altına girmesi olayı ayrıldığı parti kadar geldiği parti içerisinde de değişik yorumların konuşulmasına neden olacaktır.

Hatipoğlu’nun parti rozetini Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

AA haber fotoğrafına baktığımda; Hatipoğlu’nun yüzünde gülümseme ve sevinç okuyamadığım gibi, Erdoğan’ın yüzüne değil kravatına doğru baktığını görüyorum.

Yüz ifadesindeki yorgunluk, dalgınlık ve durgun bakışları okurken, Erdoğan’ın da yüzündeki ifade farklı değildi.

Bu arada Erdoğan’ın Ak Parti’nin resmi twitter hesabından 17 Aralık 2013 tarihinde yazılan mesajı okurlarımla paylaşmak istiyorum.

“Başbakan Erdoğan: Bir insan eğer bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa ondan sonra o partiyle hareket eder.”

İyi Parti’den ayrılarak Ak Parti’ye geçen Milletvekili için; iyi çalışmalar, yeni partisine de hayırlı olsun  dileyelim.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar