DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Sevenini sevebilmek!

Sevgi sözcüğünü duyduğunuzda aklınızdan neler geçtiğini belemem ama, sevmenin karşılığını alamayanların mutsuz olduklarına tanık olabilirsiniz.

Sevmek, sevgi; sadece “aşık olmak” olarak değerlendirmeden okumamız gerektiğini düşünmeye çalışın!

Bir kadını veya erkeği sevebilir, onunla iyi anlaştığınız gibi birlikte olduğunuz anlarda mutlu olabilirsiniz.

Sevginin sadece karşı cinci sevmek veya onunla birlikte olduğunuz anda mutlu olmanız olarak değerlendirilebilir mi!?

Birileri sizleri sevdiğini söyleyebilir. Sevdiğini göstermesi için sizinle ilgili ne gibi güzellikler yaşattığını görebildiğinizi de düşünmelisiniz!

Bu günlerde, “seçim çalışmaları” nedeniyle karşılaştığınız adayların; el sıkma, düğme ilikleme, sarılıp yanaklarınızdan öper gibi yapma olayları ile karşılaşabilirsiniz.

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde, aday olan kişilerin vatandaşlar veya STK’larla yaptıkları görüşmelerde verdikleri sözleri bir kenara yazanlarınız oluyor mu!?

Köy veya Mahalle Muhtarları, Belde, ilçe veya İl Belediye Başkanları yıllardır yönetimde oldukları yerlerde ne ölçüde başarılı oldular!?

Yeniden aday olduklarını söylerken, ne gibi yeni sözler veriyorlar? Bu olaylar karşısında sizler nasıl düşünüyorsunuz!?

Partimin Adayı, Genel Başkanımın işaret ettiği isim! Diyerek yapacağınız tercihin sonunda; “Pişmanlık” duymamanız gerekir.

Özellikle Belediye Başkanlıklarında, vatandaşların önemsediği olayın; adayın yerelde nelerde başarılı olabileceği, halkı ne kadar  tanıyabildiği, sorunlarını ne kadar bildiği  ön plana gelir.

Adayın eğitimi veya mesleğini önemseyebilirsiniz. Tarafı olduğunuz siyasi partinin vereceği karara da saygı duyarak tercih yapabilirsiniz.

Seçimlerin sonunda Belediye Başkanı olarak seçilen “oy verdiğiniz” adayı 5 yıl boyunca sineye çekip, özeleştirinizi de vermeniz gerekir!

Para karşılığı yapılan haberlerin kalabalığına kendinizi kaptırıp, “kazanabilecek aday” olarak gördüğünüz kişilerin seçim çalışmaları sırasında konuşmalarını da iyi okumanız gerekiyor.

Yaşadığınız kentte; Vali’sinden Kaymakamı’na, Belediye Başkanı’ndan AFAD Müdürlüğü yetkililerine kadar görevlilerin, 6 Şubat 2023 depremi sonrası sizlerle ne ölçüde ilgilendiğini sorgulayabilir musunuz!?

Yaşadığınız yerleşim yerinde, halkın sorunlarını dile getirme görevini yapan; “Medya çalışanları” ne derece hak haberciği yönünde ve derece hizmet verebildiğini sorgulayabiliyor musunuz!?

TV ekranlarında yayınlanan haberlerin gerçek olduğunu veya gerçeğe dönüşeceğini inanan bazı kişiler, sokaklarda ve işyerlerinde “olacak mış!” gibi tartışmalara giriyorlar.

Emeğinizle para kazanan İşveren, sizin üzerinden sermayesini katlarken, bu paydan sizi yararlandırmıyorsa; dikkat ediniz!

Yılladır aynı partinin yönetimindeki Belediye Başkanı yeniden aday gösterilmemiş, yerine aynı siyasi partiden yeni bir Aday gösterilmişse; bu adayın da sözlerine dikkat etmelisiniz.

Aynı Partinin görüşündeki kişi, farklı bir uygulama mı yapabilecek!?...
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar