DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6
BIST10643.
Nilgün Kabak

Nilgün Kabak

Mail: [email protected]

Oyuncakları Tehlike Saçıyor !!!

Bu konuyu medyada görür görmez kayıtsız kalmadım ve yazma gereği duydum.   

İnternette oynanan bir oyun var biliyorsunuz. Size belirli bir görev verilip, bu görevleri yerine getirmeniz isteniyor ve bu görev sonunda intihar ile sonlanıyor. 

Gelelim  bu aralar gündemde olan medyada yer alan oyuncağa . Önceleri çizgi filmi oynanan, daha sonra oyuncak halinde tasarlanan bu yaratık çocuklarımıza sevimli gibi görünse de hiç de öyle sonuçlar yaratmıyor. 

Çocuklarımızı ruhen ve bedenen çökerten, korkulu anlar yaşatan bu yaratıkların , korku filmlerinden farkı yok. Biz çocuklarımıza korku filmini izletmezken, bu oyuncaklar artık çocukların dünyasına girmeye başladı.

Ne yazikki çocuklarımızın  ileride büyük travmalar yaşamalarına da sebep oluyor. Onlara bir dur denilmesi gerekiyordu ve artık beklenen an geldi Oyuncakların toplatılmasına karar verildi. 

Bu tıp oyuncakları kabul eden bizim Türk firmalarına da yani pes diyorum. Çocuklarımız zaten en ufak şeyde etkilenirken, bunları kabul edip satanlar da vicdan yok mu?

Eskiden oyuncak firmaları zeka ve eğlence amaçlı oyuncak üretiyorlardı. Başka bir şekilde kız çocukları kız bebekleri ile erkek çocukları kamyon, araba vb. oyuncaklarla oynarlardı. 

  Bu ve bunun  gibilerini  üreten oyuncak firmaları, artık çığırından çıkmış çocuklarımızın çocukluğunu yaşamalarına izin vermiyor.

Eee sonuçta da böyle vahşi bir nesil yetişiyor. Bakıyorsunuz sokakta en ufak bir sebepten dolayı kavga kaçınılmaz oluyor , kavgaya engel olmaya çalışsan " Sana ne be adam " diyor.

Agresif, her şeye karşı koyan bir genç nesil, uzaklarda değil, içimizde. Çocuklarımıza  hem geliştirici hem eğlendirici, daha insancıl oyuncaklar üretilmelidir. İnsan gibi nesil  istiyorsak insan gibi oyuncaklarla, insan gibi yaşamak en doğal hakkımızdır. 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar