DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Oyalanacak zamanım yok!

Yılın ilk 6 aylık enfilasyon oranının açıklanmasına günler kala gündemdeki olaylar birbirine girdi.

TÜİK verileri açıklandığında, ortalık daha da kızışmaya başladı.

Allah aşkına TÜİK’e sormak istiyorum, Türkiye’nin hangi kasabasını baz alarak kiraların ortalamasını 5 bin lira olarak gösterebildin!?

Temmuz ayının başlaması ile ilgili gündem oluşturan olaylara bakıyorum.

“Evlenen kadınların soyadını taşıması” bu iktidarın 22 yıldır gündeme getirmediği bu olay, neden 2024 Temmuz ayında Meclis’te konuşulur oldu!?

Bu konudaki tasarı maddeleri AKP’nin “erkek temsilcisi” tarafından açıklanırken, bu iktidarın “Kadın temsilcileri” olduğunu düşünerek, kadınlar hakkındaki kararın neden erkekler tarafından gündeme getirildiğini merak ediyorum!?

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in eşi Özer, “eşi Çiller’in soyadını” almıştı. Özer Çiller’in asıl soyadını bilen kaç kişi tanıyorsunuz!?”

Kadınlar evlendiklerinde kızlık soyadını ve evlendiği erkeğin soyadını beraber kullanabilme hakkı varken, kimliğinde “Evli” yazıyorsa, o zaman evlilik öncesi soyadını da kullanabilme noktasında ne gibi sakıncalar olabilir!?

Bu olayları bırakın da, ülkede ekonomik kriz ve vatandaşlar çöplerden ekmek toplarken, Üniversite mezunları iş ararken, atanamayan öğretmenler MEB tarafından “oyuncak gibi oynatılmaya çalışılırken” siz kadınların evlendikten sonra soy ismi kullanmasına mı taktınız!?

Bir diğer gündem tartışması ise, sokak hayvanlarının “uyutulması veya ötenazi” olayı. Allah aşkına, bu tasarıyı açıklayan kişiye sormak gerek; “Ötenazi nedir!?”

Kendi rızası ve imzası ile ölümü kabullenme olayına “Ötenazi” denilirken, sokak hayvanları; kendi rızalarını ve imzalarını nasıl verip te ölümlerini isteyebilecekler!?

İnsanların aklı ile oynandığı zaman, doğanın dengesinin bozulmaya başladığına tanık olabilirsiniz. İktidar elinizde olabilir, ama günün birinde kaybedebilirsiniz!

Ekonomik güç elinizde olabilir ama, günün birinde beş parasız kalıp  sokak aralarında yatmaya başladığınızda bu günlerinizi anımsayabilenlerden olanları merak ediyorum!

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuram Osmaniye’ye geldi. Rezevr alan gösterilen yerlerde incelemelerde bulundu.

Osmaniye’de deprem sonrası hasar gören binalar ile yıkılan binaların bulunduğu arsalar üzerindeki tapusu yerlere yapılması düşünülen yeni konutlarla ilgili vatandaşların, neyi-nasıl bildikleri konusunda ayrıntılı bilgiler kamu oyu ile neden paylaşıl mıyor!?

Vali Yılmaz’ın da katılımı ile geçtiğimiz günlerde Toprakkale ilçesindeki TOKİ konutlarının açılışı yapıldı.

Burada yaşayacak olan vatandaşların ulaşım sorunu Belediye tarafından ne zaman çözümlenecek?

Ayrıca TOKİ konutlarındaki vatandaşların gereksinimleri için Market ne zaman hizmete girecek.  

Bir de konutlardaki Asansör sorunu var ki, henüz hizmete başlatılmadığını öğreniyoruz!

Lütfen beyler; oyalamayın bizi, oyalanacak zamanımız kalmadı!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar