DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Osmaniye’deki Bayram coşkusu

Emek ve Dayanışma Bayramı 1 Mayıs günü yurdun değişik bölgelerinde coşku ile kutlandı.

İstanbul ve bazı illerde meydana gelen olumsuzlukları bir kenara bırakırsak, bu yıl ki  1 Mayıs kutlamalarında olumsuzluklar yaşanmadı.

Osmaniye’de ilk kez düzenlenen “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı”, başlama, gelişme ve bitişi ile  ileriye dönük kutlama etkinlikleri için güzellikler yaşattı.

Osmaniye Valiliği, 1 Mayıs kutlamaları için Salı Pazar yeri alanına izin vermişti. Açık alanın yanındaki kapalı alan ise araç park yeri olarak kullanılmıştı.

Çevredeki konutlarda kalanların araçlarını park etmesi sonucu, miting açık alanda yapılmak zorunda kalınmıştı.  “Emek ve Dayanışma Platformu” tarafından alınan izinle kentte ilk kez 1 Mayıs kutlama etkinlikleri yapılacaktı. 

Herhangi bir olumsuzluk yaşanıp yaşanmayacağını merak edenler ile olumsuzluk yaşanmayacağına inananlar da vardı. 

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz yerel gazetelere gönderdiği mesajında; “Osmaniye’nin işçi ve emekçi kenti” olduğunu vurguluyor, “En  kutsal kazancın alın teri ile kazanılan helal kazanç olduğunu” belirterek, 1 Mayıs Bayramını kutluyordu.

Kutlamaların yapılacağı alana pankart ve dövizleri ile giren STK’ların rahatlıkla girdiklerini ve polis ekiplerinin tutumlarını izlerken, Osmaniye adına sevinmeye başladım. 

Hiçbir yazı veya resimlere  tepki gösterilmeden insanlar alanlara slogan atarak girdiler.

Güvenlik önlemlerini alan polis ekiplerinin etkinliğe katılanlara karşı davranışlarındaki nezaketi gördüğümde, İl Emniyet Müdürü’nün etkisini okumaya başladım ve bu kutlamada, “Olumsuz bir olayın yaşanmayacağı” aklımdan geçti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın ardından, katılımcıların attıkları sloganlar organizasyon tarafından gayet iyi yönetiliyordu.

Hak-emek-iş-hukuk-adalet gibi isteklerini dile getiren katılımcıların sloganlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyordu.

Konuşmacılara gelince, onların da aynı şekilde kutlamaların özüne uygun sözcükleri kullandıklarına tanık oluyordum.

Kutlamaların yarısına gelindiğinde Mayıs ayının ilk yağmurları yağmaya başladı. Bazı insanlar kapalı alandaki park eden araçların yanına gelirken, bazı kişiler de; “1 Mayıs bereketi yağıyor!”diye konuşuyorlardı.

Yağmurun başlaması ile birlikte kutlamalar kapalı alanda araçların arasında devam etti.  Konuşmaların tamamlanmasının ardından davul-zurna eşliğinde halaylar çekilmesi ile Osmaniye’deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı sona ermişti.

1 Mayıs günü, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların çalışıp çalışmadığını bilemiyoruz, ama tatil edilen fabrikalar var ise, orada çalışan işçiler neden kendi Bayramlarını kutlamaya gelmemişlerdi!? Osmaniye Belediyesinde çalışan işçiler neredeydi!?  AK Parti Genel Başkanı Recep

Tayyip Erdoğan Osmaniye’de miting yaptığında, OSB’deki bir fabrikanın işçileri önlükleri ile mitinge katılırken, 1 Mayıs günü kendi bayramları kutlanırken neredeydi!? Osmaniye’deki basın emekçisi meslektaşlarım, yerel gazete Muhabirleri neredeydi!?

Osmaniye’deki, “Emek ve Dayanışma Bayramı” önyargılı tüm kişileri yanılttığı gibi, İl Emniyet Müdürlüğü ekibinin duyarlı ve sağduyulu  davranışı ile sakin ve olumsuz şekilde sonuçlandı. 

Barışa giden yolda, böyle bir kutlamada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Osmaniye ili olarak yakışanı yaptığımızı belirtmek istiyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar