DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Osmaniye için yüreğini koyanlar!

Size değer vermeyenlere, değer vermemeyi öğrendiğiniz sürece “mutlu ve huzurlu” yaşayabilirsiniz!

Birileri tarafından kendinizi yönelttirmiyor ve onur istediklerini benimsemediğiniz halde, uygulamak zorunda kalıyorsanız; “kendinizin sömürülmesine kapı açıyorsunuz” anlamına gelir.

Yerel seçimlerin üzerinden geçen 5 yılın ardından, yeniden seçmenler sandık başına gidecek.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, Osmaniye Merkezde Başkan adaylarının isim ve partilerine baktığımda, üç dönemdir kenti yöneten mevcut Başkan Kadir Kara’nın başarı gösteremediğini okuyabiliyorum.

Benim anladığım, başarılı yerel yöneticinin karşısına muhalefet patilerinden birkaç kişi çıkar.

Osmaniye’de ise 3 dönemdir yerel yönetimde olan, aynı zamanda iktidar partisinin destekleyicisi “Cumhur ittifakı” saflarında yer alan, ayrıca Genel Başkanı Bahçeli’nin memleketi olmakla birlikte aynı zamanda Osmaniye Milletvekili olarak TBMM’de bulunan MHP’li adayın karşısına çıkan adayları saymakta zorlanıyorum.

Demokrasilerde her vatandaşın yönetimlerin bir yerlerine aday olma hakları vardır. Mahallesinden, Köyüne, Beldesine, ilçesine ve il merkezine kadar seçim süreçlerinde aday sayılarının çoğalması; o yerleşim biriminin “iyi yönetilmediği” anlamını okuyan bir insanım.

Aday veya Adayları “küçümsemek” seçmeni de küçüksemek anlamına gelir. İktidar da olmanın da bir süreci vardır. Belli bir yaştan sonra “iktidarsız olmak!” gibi…

Yorulmak, yanıltılmak, kullanılmak, düşüncenin yolundan çıkmak,  bir yerlere karşı “hareket edememek”, ödün vermek zorunda kalmak… gibi olaylarla karşı karşıya geldiğiniz zaman, iktidarınızın “sallantıda” olduğunuzu düşünmeye başlamalısınız.

Bunun farkına varamadığınız zaman, seçim meydanlarında kırabileceğimiz “pot” sayılarını TV ekranlarında izlediğinizde, kendiniz bile gülebilirsiniz!..

Türkiye’nin hiçbir kenti, ilçesi veya beldesindeki seçimler; “Çanta da keklik!” olarak görülmemeli!.

Yerel seçimler ile Merkezi yönetim seçimlerini karıştıran siyasiler bu olayda, sandıktan çıkan sonuçlar karşısında yanıldıklarını görebilirler.

Osmaniye ili ne ki; demeyin!? MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Milletvekili olduğu ve memleketidir.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Osmaniye’de AKP Aday çıkarmayarak MHP Adayına destek verecek.

Osmaniye Belediye Başkanlığı için Adayların kaç kişi oldukları ile ilgili bilgilendirme yapmam gerekirse; MHP, CHP, İYİ Parti, SP, MP, BTP, DEM, DP, Zafer Partisi, DEVA Partisi ile Bir de Bağımsız aday isimlerini görmekteyiz.

Osmaniye’de şu anda 11 değişik adayın Belediye Başkanlığı için çalışmalar yaptığına tanık olmaktayız.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar