DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Olayların gerçeğinde buluşabilmek

Olaylar karşısında düşünüp tartmadan karşı çıkmak veya taraf olmadan önce olayları inceleyip, araştırmak önemlidir.

Memur-Sen’in iktidar yanlısı bir sendika olduğunu düşündüğümüzde, sözkonusu sendikanın sözcülerinin bazı olaylar karşısında yaptıkları açıklamaların taraf olduğu yönetimle zıtlaştığı görülebilmektedir.

Son günlerde iktidarın öğretmenler üzerinde  “Kariyer sınavı” yapılması çalışmaları tartışma konusu haline geldi.

Eğitim sendikaları ve öğretmenler böylesi bir sınavın yapılabilecek biçimlerinden kuşkulanarak karşı çıkışlar olmaya başladı.

Memur-Sen’e bağlı  Eğitim Bir-Sen’in de  öğretmenlerin kariyer sınavlarına karşı olduğu yönündeki açıklamaları basından öğreniyorum. İktidara yakınlığı ile bilinen Memur-Sen yöneticilerinin de karşı olduğunu öğrendiğimizde, “kariyer sınavı”nın iptal edilebileceği akla gelebilir.

Eğitim alanında değişik görüşte ve farklı isimlerde sendikalar bulunurken, bazı olaylar karşısında böylesine ortak akıl düşünmeleri, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının güzelliğini ortaya koyuyor.

TBMM’deki Milletvekilleri bazı oturumlarda birbirlerine hakarete varan sözler, hatta yumruklaşma olayları yaşanır.

Gündeme alınması istenen veya alınmak istenmeyen önergenin kime yarar, kime zarar vereceği ise her zaman tartışılır.

Milletvekillerinin Meclis oturumlarındaki tartışmaları, gruplaşmalar neticesinde bazı önergelerin gündeme alınmaması ve görüşülmemesi olayları yaşanırken, konu Milletvekili maaşlarının artırılmasına geldiğinde, itirazsız olarak oylama yapılıp kabul ediliyor.

Bir başka olay ise, görevleri gereği hizmet yapması gereken kişilerin yaptıkları ile övünüp, başarı gibi göstermelerini anlayamıyorum.

Bir kentteki  yetkili birinin çıkıpta; yol, su, elektrik, köprü gibi yapılan işleri önemli yatırımlar olarak görmelerini doğru bulmuyorum.

Bu hizmetler vatandaşa yapılması gereken ve bu amaçla göreve geldiklerini unutuyor gibi hareket ediyorlar.

Koltuklarınızda oturup günü doldurmak yerine hizmet vermek zorunda olanlar, bir Mahalle veya Köy’deki sorunlar anımsatıldığında; “Yapılacak inşallah!”diyebiliyorlar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yapıyor, “Terör örgütlerine katılmak üzere ülkelerinden gelen 9 bin yabancı terörist savaşçı sınır dışı edildi”diyor.

Bu olay yapılması gereken, istihbarat örgütlerinin aktifliğinin bir başarısıdır. Önemli olan yabancı ülke teröristlerin ülkemiz topraklarına nasıl ve ne şekilde girdikleridir.  

9 bin savaşçı ve terörist deniyor, bunların giriş noktalarındaki zaafiyeti önlememiz daha önem taşımaktadır.

Bir ülkenin terör konusunda övünebileceği en önemli olay, terörün çıkış nedenleri konusunda sağlıklı önlemler alınmasıdır.

Yollar topraksa ise aracınızın tekerlekleri yağmurlu havalarda doğal olarak çamur olacaktır. Altyapısı sağlıklı olan kentlerde sel baskınları yaşanmaz.  Dayanıklı binalar yapılırsa, depremden daha az etkilenir…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar