DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Nisan’ın ardı Mayıs

Siyasilerin dillerinden düşürmedikleri seçim takvimi belli olduğu gibi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri ve iktidar partisi sözcülerinin dillendirdiklerine göre 14 Mayıs 2023 günü seçimler yapılacak.

Söylenilen bu tarihte seçimlerin yapılabilmesi için çalışma süreci başlarken, siyasette de hareketli günlerin yoğunlaşmakta olduğunu görmekteyiz.

Bu arada iktidar partisinden bazı Milletvekillerinin son günlerdeki bazı sözleri tepkiler oluşturmaya başladı.

Halkın gözlerinin içine baka baka, olumsuz sayılabilecek sözlerin siyasetçiler tarafından konuşulup, söylenmesinin hoş karşılanmadığına tanık olmaktayız.

Birileri iktidarda kalabilmek için ağzından çıkan sözlerin nereye varacağını bilemeden konuşurken, birilerinin de iktidara gelebilme uğruna söyledikleri sözleri vatandaşlarımız yakından izlediği gibi, yakışıksız sözcükler karısında da tepki gösteriyor.

Bunun farkına varılması gerekiyor, farkına varılamadan kullanılan sözlerin ters tepki ile geri dönüş yapabileceğini bilemeden konuşan siyasetçilerden bu ülkeye ve vatandaşlara bir yarar gelemeyeceğini bilmek önem taşıyor.

İktidar partisi bundan birkaç ay öncesine kadar HDP’nin kapatılması yönünde sözler kullanıyordu. Hatta Hazine yardımının kesilmesi yönündeki sözlerini anımsıyorum.

Seçim sürecine girilmesiyle birlikte bu partinin kapatılması ve Hazine yardımının kesilmesi ile ilgili konuşmaları kullanılmaz oldu. Hatta iktidar partisinden HDP’ye ziyaret gerçekleşmesi olayı yaşandı.

Elbette siyasi partiler birbirlerini ziyaret etmeli, ülkenin ve vatandaşların geleceği açısından siyasi farklılıkların ortak noktada buluşturulması için fikir alış verişlerinde bulunulmalı.

Birbirlerini öteleyerek, sadece kendilerinin haklı olduğu iddia ederek siyaset yapmak yerine, tartışmalı ve anlaşılabilecek dilin kullanılması ülkemiz ve vatandaşlarımız açısından önem taşımaktadır.

Tepedekilerin birbirlerine karşı tutum ve davranışları, tabandaki vatandaşlara yansıması ile ülkede huzur ve güvenin tehlikeye girmesi olayı ile karşı karşıya gelebileceğimizi unutmamamız gerekiyor.

Mayıs’ın 14’ünde seçim yapılması kesinleşir mi, yoksa başka güne sarkar mı ileriki günlerde bunu birlikte göreceğiz.

Takvim ne günü olursa olsun, vatandaşlarımız siyasilerimizin dillerinden  çıkan sözcüklere dikkat etmelerini, ölçüp biçtikten sonra konuşmalarını istiyor ve bekliyor.

Ak Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın katıdığı bir TV programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastederek;  “Biz Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım.

Yani ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" sözlerinin altında nelerin yatıp yatmadığı olayları insanlar arasında tartışma oluşturmaya başladı.

Milletvekili’nin bu sözleri karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nasıl tepki vereceği de tartışılırken, bence böylesi sözler Erdoğan’a yarar yerine toplum gözünde “zarar” getirebilir diye düşünülmesi gerekir.

Bir lidere hayranlık duymak, onunla ilgili övgü dolu sözler kullanmak farklı, övgü sözcüklerinde dozu kaçırmak daha farklı olsa gerek!

Çorbaya atılan tuzun dozunu kaçırırsanız, içerken midenize dokunabilir veya ayarlamak için içine biraz su dökmek zorunda kalabilirsiniz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar