DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9
BIST9079.9
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Nazım Hikmet ve Yaşar Kemal

Bir insan için en can sıkıcı olayı, memleketinde kendisinin anlaşılamamış olması ve değer verilememesidir.

Osmaniye’nin Hemite Köyü doğumlu, Dünyaca ünlü hatta “Nobel Edebiyat ödülü”ne aday gösterilen Edebiyatçı Yaşar Kemal, bugün yaşamış olsaydı ve doğduğu kentteki İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan “Gezici Kütüphane otobüsü” üzerinde fotoğrafı ile isminin olmadığını görmüş olsaydı; nasıl düşünürdü!?

Bence; gülüp geçerdi! Çünkü Yaşar Kemal bir sanat ve edebiyat insanıydı. Doğduğu kente gönderilerek hizmet veren  kütüphane otobüsünün dış cephesinde fotoğraf veya isminin olmamış olması, hatta, kitaplarının bile bulunmamış olmasına tepki vermezdi Yaşar Kemal!

Ancak, niyetler farklı olunca olayların akışının da değişmekte olduğunu görmekteyiz.

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinde bulunan Burhan Torun, aynı zamanda eşi de bir eğitimci –yazar.

İl Müdürü aynı zamanda başka illerden gelip Osmaniye’ye atanmış değil. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden, aynı zamanda AKP Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun da akrabaları arasında yeraldığını öğreniyoruz.

Benim asıl anlatmak isteyeceğim olay, İl Müdürü Torun veya Milletvekili Durmuşoğlu değil!

Osmaniye ilimizin özellikle kırsal alanlarındaki okullarına hizmet vermek üzere gezici kütüphane otobüsü alınarak hizmete girmiş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Ancak, bu otobüsün üzerindeki  iki dış cephesinde toplamda 28 fotoğraflı isim görebildim.

Türk Edebiyat dünyasında önemli eserleri bulunan değerleri fotoğrafları ve isimleri ile görmekten onurlandık.

Gezici kütüphane otobüsünün çevresini dolaştım, edebiyat dünyasındaki önemli isimlerin fotoğrafları ve isimlerini okumaya çalıştım.

Osmaniye’de hizmet verilmek üzeri gönderilen “Gezici kütüphane otobüsü” üzerinde, Osmaniye doğumlu “Nobel Edebiyat ödülüne aday “ gösterilen Yaşar Kemal’in fotoğrafı ile isminin olmamış olması nedeniyle “kabul edilmemeli” idi!

Bu konuda, tepkisini gösteremeyen yetkililere kırgınlığımı belirtmek isterim.

Kütüphane otobüsü Osmaniye’nin köylerindeki okulları ziyaret ediyor. Ama Kentinde doğup, dünyaya açılan bir Yaşar Kemal’in fotoğrafı ve isminin bulunmadığı bir otobüs önünde görüntü veriyor!

Bu otobüs üzerinde; Sezai Karakoç, Peyami Safa, Rıfat Ilgaz, Tarık Buğra, Orhan Veli Kanık, Namık Kemal, Ziya Gökalp, S. Faik Abasıyanık, Y. Kemal Beyatlı, Orhan Kemal ve Nazım Hikmet gibi isimlerin fotoğraflarını görebiliyoruz.

Osmaniye’de hizmet veren Dünyanın tanıdığı Osmaniyeli Edebiyatçı  Yaşar Kemal’in ismi ve fotoğrafının olmamış olması olayını bizlere kim açıklayacak?

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Torun’un, bu otobüsü teslim alırken görememiş olması olayını da düşünmek istemiyoruz.

Osmaniyeli Yaşar Kemal’e sahip çıkmayanların kulakları çınlasın!....

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar