DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Mal varlığını açıklamak

Merkezi veya yerel seçimler yaklaştığında adayların ekonomik durumları üzerine yorumlar yapılır. 

Vatandaş adayların mal varlıklarını merak eder ve açıklamalarını beklerler.

Bazı adaylar açıklarken, bazılarının da açıklayacak mal varlığı olmadığını yönünde konuşmalar duyabiliriz.

Elbette ki adaylar mal varlıklarını açıklamalı ve vatandaşı bilgilendirmelidir.  

Seçim öncesinde açıklanan ile yeni bir  seçim sürecine gelindiğinde mal varlıklarını vatandaş bilmelidir.

Bizim meslekten örnek verelim. Gazete veya dergi çıkarmak isteyen sahibi ve Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürütecek olan kişilerden istenilen belgeler arasında “mal varlığı” da bulunmaktadır.

Bir gazetenin Yazı İşleri Müdürü, asgari ücretle çalıştığı halde “mal varlığı” isteniyorsa, Belediye Başkan adayının Başkan seçilmesi halinde alacağı maaş asgari ücretin en az üç katı kadar olacaktır. Milletvekili adaylarının seçilmesi halindeki maaşı ise asgari ücretin kat kat üzerinde olduğunu hesaplamaya gerek yok!...

Seçim  sürecinde cadde ve sokaklarda karşılaşıp görüştüğüm vatandaşlar, adayın ekonomik durumu üzerine çeşitli yorumlar yapıyor.

Ekonomik durumu iyi olan adayın, seçilmesi halinde; Belediye’yi “Soymayacağı-soydurmayacağı” yönünde görüşlerini belirtiyor.

Sizin anlayacağınız, varlıklılar aday olabilir ama yoksulların seçilmesi halinde görevlerini yapılırken “çalabileceği” tahminleri üzerine algılara rastlıyoruz.

Bana sorarsanız, bu görüşler sadece algıdan oluşurken, görevi sırasında olumsuzluk yaşatmayan seçilmişlerin yüreklerindeki ahlak anlayışından geçmektedir.

Ülkemiz genelinde yapılacak olan yerel seçimlerde, Belediye Başkanlığı, İl Genel ve Belediye Meclis üyeliği adayları yarışacaklar.

Osmaniye’de Belediye Başkanlığı için 11 siyasi parti ile bir Bağımsız aday yarışacaklar. İl Genel Meclis üyeliği için ise durum daha farklı. 

Belediye Başkanlığı için aday gösteren siyasi partiler ile birlikte, Başkanlık için aday göstermeyen diğer siyasi partiler İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis’lerinde adaylarını seçmen karşısına çıkarıyor.

Osmaniye’de, Cadde ve sokaklar, hatta Köylerde bile  adayların fotoğraflı bez afişlerinin dalgalandığını görüyoruz.

Tanıtım için yapılan bu afişlerin toplam maliyetini düşündüğümüzde, bazı adayların Osmaniye için bu günlere kadar yaşadığı kentteki ihtiyaç sahiplerine ne gibi yardımlarda bulunduklarını merak ediyorum.

Örneğin; tanıtım afişlerine binlerce lira para harcayan bir adayın, bu güne kadar yerel basına ne kadar “Dini Bayramlarda” ne kadar kutlama ilanı verdiği veya kaç yerel gazeteye abone olduğunu merak ediyorum!

Memleketi sevmek demek, vatandaşın gözünün içine baka baka aldatırcasına sözcükler  dizelemek olmamalı diye düşünüyorum.

Gazetede Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yapan ve “Mal varlığım istenilen” biri olarak,  görev yaptığım ve oy vereceğim Osmaniye’de de, Belediye Başkan Adaylarının mal varlıklarını açıklamalarını bekliyorum.
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar