DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Kurtuluş ya da kurtarış

Anadolu topraklarının emperyalist güçlerden kurtuluşunun yıldönümleri kutlanırken, günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmaları anımsayın.

Kurtuluş savaşı verenler rahmetle anılır, gazilere saygı duyulur.

Tarihte yaşanan olayları iyi okuyanların kurtuluş savaşı ile ilgili sözleri duydukları sözlerden duygulanmaları ile, okuduklarını anlayamayan veya anlamak istemeyenler ise, burunlarını kıvırarak konuşulanları dinlerler.

İktidar partisinin ülkeyi yönetimi 20.’nci yılına dayandı. Nereden nereye geldik?

İktidar sözcülerine bakılırsa; Avrupa bizi kıskanıyor ve önemli dış satımlar yaparak, ekonomimizi önemli ülkeler arasına getirdik.

Dış alımlarımızda ise neler yaptığımız veya ülkemizin en kıraç toprağında bile yetişen ürünlerin dış ülkelerden satın aldığımızı da saysalardı!

Mevcut iktidar, aslında ve kendi deyimi ile ülkeyi çok iyi yönetiyor. Bundan 19 yıl öncesinde TL’nin dolar karşısındaki değerinin bugünkü durumu üzerine değerlendirme yaptığımızda gelinen nokta yorumlanırken; “dış güçler” deniliyor.

Bununla da sınırlı değil iddialar. Döviz kurunun yükselmesine, sevinen muhalefet partisi olduğu vurgulanıyor.

Allah aşkına; hangi muhalefet partisinin sözcüsü halkın ekonomik alanda yoksullaşmasını ister!?

2022 yılının asgari ücretine yüzde 50 zam yapıldı. Asgari ücretli henüz maaşını bile alamadan, yeni yılın ilk günlerinde yapılan zamların adaletli olup olmadığını hesaplayanlar ise bu ülkede sanki “Hain” olarak gösterilmeye çalışılır oldu.

Memur ve emekli maaşları açıklandığında beklentilerin altında olduğunu göremeyenlerin gözlerine çevrildi bakışlar.

Birileri çıkıp; “Gözlerimin içine bak” derken, emekliler baktığında, o kişinin gözlerinde yüzünü yakamadığı için sadece “çapak” görebildi.

İçişleri Bakanı Soylu, ülkedeki teröristlerin sayılarını vererek açıklamalar yaparken, “Beden dili okuyucuları” tarafından, konuştuklarının sadece “bir siyasi konuşma veya algı” olduğu yönünde yorumlar yapıldığını anlamaktayız.

Yeni yılın ilk haftasında gelen zamları şöyle bir not etme zahmetinde bulunmanızı öneriyorum.

Asgari ücret, memur ve emekliye yapılan zam oranlarının yüzdelik oranları ile; özel firmalara verilen elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi tüketim ürünlerine yapılan zam oranlarını da karşılaştırmak gerekiyor.

Elektriğe yapılan zam oranı ile emekliye yapılan zam oranı. Sigara ve içki ürünlerine yapılan ÖTV vergisi zam oranlarını hesapladığınızda, “Vermeden almak” gibi bir yönetim anlayışını görmekteyiz.

Kazakistan’da yaşanan olumsuzlukları izliyoruz. Ülkemizde böylesi bir olayın yaşanmamasını halkımız isterken, yöneticilerimizin de bu yönetim şeklinden bir ders çıkarmasını bekliyoruz.

Türk milletinin sabrının taştığı anda, o sabrı hiçbir gücün durduramayacağının öğrenilmesi için; “Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı” mücadelesini okumanızı öneriyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar