DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Karnı doyan emekli, ek iş yapmaz…

Yılın ortalarından bu yana emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesi ile ilgili vatandaşların duygularını kabartanlar, gün geldi ki; emeklilerin hayallerini suya düşürdü.

Emeklilerin 30-40 yıl çalışmalarının ardından emekli olduklarında, bugün 7 bin 500 Tl maaşla geçinmeye çalışıyorlar. Türkiye’deki emeklilerin bu yaşantısını dünyanın her yanında insanlar biliyor.

Teknolojinin dünyayı küçülttüğünü  gördüğümüzde,  aylardır iktidar yanlısı medya kuruluşlarının emeklilerin zamlarının iyileştirileceği yönündeki  haberlerinin  vatandaşların cep telefonlarına mesajlar yolu ile gönderildiğine tanık oluyoruz.

TBMM yemekhanesinde bir kişilik Adana veya kuşbaşı, bir kase çorba veya bir bardak çay fiyatı üzerinden  sokaktaki vatandaşın boğaz doyurabilme sıkıntısını görebilen Milletvekillerimizi kutluyorum!

Bir Milletvekili arkadaşı ile beraber akşam sofrasında lokanta çıkışı ödeyeceği para, emeklinin aldığı maaşının yarısı kadar olacaktır.

Aynı Milletvekili eşi ve iki çocuğu ile birlikte  lokantaya gidip akşam yemeği yemiş olsa, ödeyeceği hesap ise Emekli birinin aldığı maaş kadar olacaktır.

Türkiye’de  bu insanlar Ak Parti’ye oy verirken ve 21 yıldır iktidarda tutarken, partinin açılımı olan; “Adalet ve Kalkınma” sözlerine inanarak destek verdiler.

İktidar partisinin belli kademelerinde bulunan isimlerin beş veya 6 yerden maaş aldıkları olaylarının açık olarak gündemde yerini koruduğunu sanırım duymayan yoktur.

Söz konusu emekliler olunca, geçinemediği için yeniden çalışmaya başladığı bilinmesi ile birlikte, o vatandaşlar arasında ayrım yapılması olayı doğru bir karar olmasa gerek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirilen  son kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, Emekliye zam yapılmayacağını, tek seferlik olarak 5 bin Tl ödeme  yapılacağını açıkladı.

Emekli maaşlarına iyileştirme yapılması konusundaki öneri, TBMM’de görüşülmüş, AKP ve MHP’lilerin oyları ile red edilmişti.

Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısındaki konuşmalarına bakalım: “Emeklilerimizin çektiği sıkıntıları biliyorum.

Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık.

* Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır.

Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.”

Bunun ne anlama geldiğini biliyor musunuz!? Emekliler aldıkları ile geçinmeye devam etsinler, evlerinde oturup maaş günlerini beklesinler. Aldıkları 7 bin 500 Tl maaşa şükür etsinler!..

Bu günlerde ev ucuz ev kirasının 6 bin 500 liradan başladığı, kiralık ev bulunamadığı süreçten geçerken, emeklilerin aldıkları 7 bin 500 Tl ile geçinmelerinin istenmesi ve çalışanların ise ayrılması değerlendirilmesini “Adalet ve Kalkınma” ismi ile kurulan ve 21 yıldır iktidarda olan bir siyasi partinin anlayışını talihsizlik olarak değerlendiriyorum!...

İktidarın bu ayrımcılığı neticesinde, bazı kurum veya işyerlerinde kargaşa yaşanmasını oluşturacaktır. 

Ek iş olarak çalıştığı yerde ayda 5 bin Tl bile alamayan emekliler, yapılacak uygulama karşısında çalıştıkları işyerleri ile aralarında sorunlar yaşanması olayı yaşanacaktır.

İktidarın yönetiminde; vatandaşlardan alınan vergilerle karşılanan;  otoyol, köprü, hastane gibi hizmet noktalarında “Garanti ücreti” veriliyorsa ve gitmediğimiz yollar ve köprülere verilen garantilerin eksikliğinde binlerce lira devlet hazinesinden ödeniyorsa; Emekli vatandaşlarımızın maaşları yetmediği için ek iş yapmış olması, hazineye bu kadar yük mü oluyor!?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar