DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Kabinede yer alabilmek

Yönetimlerin önemli noktalarında  görev verilmesindeki isimlerden oluşan, “kabine” veya “Yönetim kurulu”nda yer alabilmek, layıkı ile bu görevi yerine getirebileceğine inanıldığı için verilir.

STK’larda Genel kurul toplantıları yapılır, Yönetim listesi hazırlanır ve üyelerin tercihlerine sunulur. Kazanan adayın yönetim kurulu kendi arasında görev dağılımı yapar.

Seçimler sonunda Yönetim kurulu başkanlığına seçilen aday, organlar arasında görev dağılımı yaparken, kişilerin yaşantı ve mesleklerine göre hizmet etmeleri noktasında verebileceği sorumluluk alanına göre hareket eder.

Bu tür görev dağılımları, siyasi partilerde, derneklerde, odalarda ve tüm sivil kuruluşlarda önemli olarak bilinir.

Görevleri süresince başarı gösteremeyenler veya haklarında şikayetlerin arttığının görülmesi halinde, değişikliklere gidilir.

13. dönem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, yeniden seçilen Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki süreç için  yeni kabinesini açıkladı.

Vatandaşlar tarafından merakla beklenen yeni kabinedeki isimlerin belirlenmesinin ardından; yeniler ile yerinde kalanlar arasında doğal olarak olumlu-olumsuz tepkiler verilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesini inceliyorum. Tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı var, o da Cevdet Yılmaz.

Millet ittifakının seçimler öncesinde kaç kişiden oluşan Cumhurbaşkanı yardımcısı sözlerini anımsıyorum.

Orası siyaset yapılırken söylenilen sözler, şimdi bugünlere bakmamız gerekir. Yeni kabinedeki isimlerin; yerlerine ve yönlerine göre yerleştirilip yerleştirilmediği ve bu isimlerin görevlerinde başarılı olabilmelerini sabırla izleyeceğiz.

Bakanlık görevlerinde çok isime yeniden görev verilmezken, yeni isimlerin hünerleri ve başarılarını da izleyeceğiz.

Önceki dönemdeki bazı isimleri anımsadığımızda, aklımıza gelenlerin bu günkü listede yer almamış olmalarının neden ve niçinlerini; benim yerime sizlerin düşüncelerinize bırakıyorum.

Elbette ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, rahat çalışabileceği bir kabine oluşturdu ve bu isimlere görev verdi. Olması gerekenin yapıldığına göre, önümüzdeki dönem için halkımızın, dünlerden daha güzel yaşantı beklediğini de vurgulamak isterim.

Belki not edersiniz, belki bölgenizden birinin Bakan olup olmadığını bilmek veya konuşmak istersiniz…Belki de ilinize verilen değeri ölçüp-tartışmak istersiniz. Her ne ise, sizlere yeni Kabinede yer alan isimleri paylaşmak istiyorum: Adalet Bakanı (Yılmaz Tunç), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ( Mahinur Özdemir Göktaş),Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (Vedat Işıkhan), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı (Mehmet Özhaseki), Dış işleri Bakanı (Hakan Fitdan), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ( Ali Bayraktar), Gençlik ve Spor Bakanı (Osman Aşkın Bak), Hazine ve Maliye Bakanı (Mehmet Şimşek), İçişleri Bakanı (Ali Yerlikaya), Kültür ve Turizm Bakanı (Mehmet Nuri Ersoy), Milli Eğitim Bakanı ( Yusuf Tekin), Milli Savunma Bakanı (Yaşar Güler), Sağlık Bakanı ( Fahrettin Koca), Sanayi ve Teknoloji Bakanı (Mehmet Fatih Kacır), Tarım ve Orman Bakanı (İbrahim Yumaklı), Ticaret Bakanı (Ömer Bolat) ve Ulaştırma Bakanı ( Abdulkadir Uraloğlu)

Yeni dönem için listeyi sizlerle paylaştım. Ülkemizin geleceği için hayırlı olması ve başarılı çalışmalar dileklerimizden başka sözümüz olamaz. Sadece süreç içerisindeki gelişme ve yaşananları bekleyerek, SABIR ederiz…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar