DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

İşimizden Ekmeğimize

Bugün 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma Bayramı” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Bugün aynı zamanda “Resmi tatil” günü olarak ta belirlenirken, bugün de kimlerin tatil yapıp yapmayacaklarını yakından göreceğiz.

Emek ve dayanışma Bayramı, yani İşçi Bayramı olarak bildiğimiz bu günde; kamu kurumları çalışanları ile bazı fabrikalarda tatil yapılırken, gerçek emekçilerin bugün de çalıştıklarına tanık olacağız.

Şimdi diyeceksiniz ki; “Onlar da kamu emekçisi!”. Fabrikalarda makinaların başında ter dökenler, sokakları temizleyen işçiler, tarlada çalışan ırgatlar ve bir çok örneklerini verebileceğimiz çalışma alanlarında emekçiler için tatil ve dinlenme olayı yaşanacak mı?

İnsanlar buldukları işte çalışıp emek vererek ekmeklerini kazanabilme ve işlerini kaybetmeme uğruna bu gün de çalışacaklar.

Emek ve dayanışma olayına gelince, işverenlerin çalışma ortamına yerleştirdiği “muhbirler” sayesinde, emekçiler kendi aralarında sendikal örgütlenme ve dayanışma olayını hayata geçirebilmekte zorlanacaklar!

Ülkemizde “8 Mart Emekçi kadınlar günü” kutlanır, törenlere baktığımızda kadından çok erkek görürüz. Bir de bu günün ruhuna uygun olmayan konuşmalar ve etkinlikler yapılır.

Bugün 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma günü” kapsamında Osmaniye’de de etkinlikler yapılacağını öğrendim.

Yaşamak istedikleri ve arzuladıkları görüşlerini mitingde konuşanları göreceksiniz. Konuşanların sosyal yaşantılarında “İş-aş-emek” üçgeninde hayata geçirmedikleri olaylara tanık olduklarınız olacaktır.

Ellerine döviz veya pankart alarak vatandaşın sorunlarını slogan atarak iktidarlardan istemek için bağırıp çağırmakla yıllardır bu sorunları çözümleyemedik!

Çünkü emekçilerin içine sızmış, provakatörler, muhbirler ve siyaseti emeğin hakkını alamaması için yaşatılan algılar insanların “emek ve dayanışma Bayramı” eylemlerinde ileriye doğru gitmelerinin önlerine takozlar konuluyordu.

İşverenler, yanlarında çalıştırdıkları emekçilerden daha iyi üretim bekliyorlarsa; kendi alacakları bir kararla bugün çalışanlarına bir maaş ikramiye verebiliyorlar mı!?

Bugünkü Osmaniye’deki “1 Mayıs kutlama”etkinliklerine katılanların meslek yaşantılarına ve konuşmacıların sözlerine bakacağım. Alışmış olduğumuz, kalıplaşmış tümcelerin dışında sözleri duymak istiyorum.

Bu arada, hak-emek-iş-aş ve sosyal barışı savunan bürokratların, Belediye Başkanlarının, Meclis üyelerinin ve tüm siyasi parti temsilcilerinin de bu günkü mitinglerde yerini alarak, çalışan emekçilerle omuz omuza ve aynı vatan topraklarında yaşadıklarını göstermelerini beklerim.

Tüm emekçilerin, alnından akan teri silebilme uğruna verdiğim mücadele ile sağlıklı günler diliyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar