DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

İsim benzerliği sıkıntıları!

Genel veya Yerel seçimlerde değişik illerden, yine değişik siyasi partilerden Milletvekilliği için Aday Adayları, ya da Aday isimlerini okuduğumuzda, tanıdığımızı sandığımız kişiler olduğunu sanabiliriz.

Öylesi isim ve soy isimle karşılaşabiliriz ki, kendimizi bile yazılan bir haberde okuyabildiğimiz olmuştur.

Her insanın parmak izi, bir başka insanın parmak izi ile tam olarak eşleşmediğini düşündüğümüzde, aradaki belli farkındalıkları da görebilmemiz önem taşımaktadır.

Örneklemem gerekirse; benim isminde değişik meslek gruplarında başkaları da bulunmaktadır. Gazetecilik mesleğim bir yana, şiir kitaplarımın olması ve şiir  yazarlığım söz konusu olduğunda; “antoloji.com.” sitesindeki Mustafa Bardak, ben değilim. Ama, beni tanıyan arkadaşlarım burada yayınlanan şiirlerin benim şiirlerim olduğunu sanıyorlar.

Ülkemiz genelinde 31 Yerel seçim çalışmaları yapılıyor. 3 dönemdir MHP’den aday olup Osmaniye Belediye Başkanlığını kazanıp yöneten Kadir Kara’nın yerine bu dönemde Mersin ili, Toroslar İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet MHP’den Osmaniye Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi.

Bu kentin dışında, ülkemizin tanıdığı bir isim daha var. Osmaniye’nin Çardak Köyünde yaşamını sürdüren “İbrahim Çenet” Amerika’nın Türkiye üzerindeki emperyalist girişim ve çalışmalarına karşı direnen; “Deniz Gezmiş Mahir Çayan ve arkadaşları”nı yakından tanıyan “Devrimci düşüncede” olan bir isim İbrahim Çenet ile şu anda MHP Osmaniye Belediye Başkan Adayı’nın sadece “akraba” olmaları dışında bir siyasi bağlantı bulunmuyor.

Ancak; isim benzerliği bu ya! Osmaniye Belediye Başkan adayının ismi açıklandığında, siyasiler ve meslektaşlarım; “İbrahim Çenet”i arayarak,  hayırlama ile birlikte, kuşkularını dile getirmeye çalışıyorlar.

Kaymakam İbrahim Çenet’in değil, “Anadolu Halk Bilimleri Akademisi Derneği Başkanı” İbrahim Çenet’in Osmaniye’de daha çok tanındığını okumaktayım.

Gelen telefonlardan rahatsız olan “vatandaş  İbrahim Çenet” sosyal medya hesabından açıklama yaparak arkadaşlarını bilgilendirdi.

İbrahim Çenet ismi, o  denli benimsenmiş olmalı ki;  12 ocak Cuma günü, Halk tv’nin   Sabah haber bülteninde, Osmaniye’nin MHP’li Belediye Başkan Adayı İbrahim Çenet’in fotoğrafı yerine;

“Anadolu Halk Bilimleri Akademisi Derneği Başkanı İbrahim Çenet’in fotoğrafını birkaç saniyeliğine koyup çıkardı.

Belediye Başkan Adaylarının açıklanması ile ilgili yazıyorum ya; başka il, ilçe veya beldelerde de aynı şekilde isim benzerliklerine rastlamamız olası.

Aynı şekilde buralarda da isim benzerlikleri dolayısı ile aranıp “hayırlı olsun Adaylığın” diye konuşulanların olduğunu öğreniyorum.

İnsanların isimleri bazı anlarda değişik dünya görüşündeki kişilerle benzerlik gösterebiliyor.

Böylesi olaylar karşısında kimin ismi toplumda daha fazla tanınabiliyorsa o kişi öne çıkıyor.

Önemli olan isimlerin öne çıkması durumlarında, güzelliklerle anımsanması ve tanınabilmesidir.

İsimler tanınabilir, ama olumlu mu, olumsuz mu olarak tanındığına da dikkat etmek gerekir.

İsimleri güzel olaylarla tanınan insanlara merhaba derken, dost ve arkadaşlarımızın her zaman iyi davranış ve yaşayış içerisinde olmaları dileklerimle, her konudaki yaşantılarınızda başarılar diliyorum.
 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar