DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Mustafa Bardak

Mustafa Bardak

Mail: [email protected]

Hoş gelmeni bekledim

Yeni bir yıl, yeni takvim yaprakları, yeni umutlarla beklediğimiz günlere merhaba derken, “hoş gelişler olsun”dileklerimizi de bildirdik.

Yeni yılın ilk günlerinde başlayan kaygılarla birlikte beklentiler ve güzel umutlarımızda beraberinde yaşanmaya başladı.

Havalar bazı bölgelerde soğuk, yağmur ve karlı başlarken, bazı bölgelerimizde güneşli ve açık günler yaşanıyor.

Soğuk kış günlerinde açık ve güneşli havalar görmenin güzelliğine doyum olmuyor. Yağmurun sağanağı, fırtınalı olanları ile yolların sel suları ile geçilmez olanları canlıları her zaman perişan etmiştir.

Çisil çisil yağan yağmurun güzelliğine doyum olmazken, güneşli bir havada üzerinize düşen yağmur damlaları altında yürümenin de zevki bir başka oluyor.

Hoş gelmiş yeni yıl derken, hoş gelip gelmediğini ileriki günlerde yaşayıp göreceğimizi umutla beklemekteyiz.

İnsanlar her yeni yılı özlemle beklerken yüreklerinde her zaman güzel  duygular beslemiştir. Geçip giden yılları anımsarken, eğer birkaç güzel olay yaşamışlarsa o anlarını unutamadıkları gibi, olumsuzlukları da kolayca unutamazlar.

Her insan farklı olaylarla geride bıraktı geçtiğimiz yılı. Yine her insan farklı beklentiler, umutları ile karşıladı yeni yılı.

Çukurova’nın tarlalarında pamuk toplarken veya çapa yaparken gençleri çalıştırabilmek için anne-babaların evlatları için söyledikleri güzel umutları yaşayanlar bilirler.

Tarım işçiliğinde çalışırken, anne-babalar evlatlarına; “Buradan kazandığımız para ile sana bisiklet alacağız, binip köyün sokaklarında oynayacaksın… Tarladaki işlerimiz bitsin hele, düğün dernek kurup seni evlendireceğiz…  

Ağadan parayı aldığımızda, sana iyisinden bir ayakkabı alacağım, fıldır fıldır yürüyeceksin arkadaşlarının yanında….”Gibi konuşmalar yapılırken, gençler anne-babalarının bu güzel sözleri ile birlikte, pamuk toplamayı sevinerek yaparken umutları yüreklerinde büyürdü.

Umutlu yaşamak, umut vadetmek, insanları umutlarının ardından koşturup bekletmek aynı bir moral kaynağı oluyor.

Her yeniş yıl girerken çalışanlar, emekliler ve hayatın her alanında değişik işlerde uğraşanlar için bazı sözler iki dudak arasından çıkarılırken, beklentilerin ardından yaşanacak olanlar bazı anlarda umutları, umutsuzluklara düşürdüğü de olabiliyor.

Yılbaşı milli piyango bileti eskilerde olduğu gibi yine 4 paya bölündü. Birinin sahibi belli ama diğer üçünün ise satılmadığı yönündeki bilgiler bu yılbaşında da yeni piyango milyonerler olma umudu taşıyanların umutları bir başka yılbaşına kaldı.

İnsanlar güzel olanı severler, güzellik içerisinde yaşama umutları her zaman yürekleri rahatlatır. Umutların başka bahara kalması ise, hoş gelişlerle beklenenler için yüreğin içerisinde bir yara gibi iz bırakır.

Bir çiçek bahçesinin yanından geçerken, görüp te iç çekmeyen insan olamadığı gibi, güzellikleri görenlerin de sahip olma isteklerini yüreklerinden silemezsiniz.

Umutlarınızın solmadan, her zaman yeşermesi ve yüreklerinizdeki sevgilerin azalmaması dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar